Splošno
Naslov:

Gasilska zveza Vodice
Polje 5A, 1217 Vodice

e-pošta:

gzvodice@gmail.com

Uradne ure:

torek 20h-22h

Predsednica:

Erika Potrč Hribar, GČ II.st.
gzvodice@gmail.com

Poveljnik:

Jože Pavlič, VGČ II.st.
poveljnikgzvodice@outlook.com

Arhivi

V začetku decembra se je v Gasilski zvezi Vodice zaključil izjemno uspešen tečaj za gasilca pripravnika, na katerega se je prijavilo sprva 56 tečajnic in tečajnikov iz vseh šestih prostovoljnih gasilskih društev v GZ Vodice ter iz PGD Mengeš. S ponosom sporočamo, da je tečaj uspešno zaključilo 50 udeležencev, ki so se izkazali na zaključnem testiranju 7. decembra 2023. Vsi bodo prejeli tudi čin Pripravnika.

Tečaja so se udeležili iz naslednjih PGD kot sledi: PGD Vodice 13x, PGD Repnje Dobruša 12x, PGD Zapoge 9x, PGD Šinkov Turn 5x, PGD Polje 6x, PGD Bukovica-Utik 3x, PGD Mengeš 2x. Omeniti velja raznolikost udeležencev, saj so se na tečaju izobraževale gasilke in gasilci različnih starosti, od 16-letnih mladenk in mladeničev do veterank in veteranov s pestro gasilsko kilometrino.

Tečaj, ki je potekal v treh vikendih od 11. novembra do 2. decembra 2023, je zahteval predanost udeležencev, saj so morali opraviti 34 pedagoških ur, od tega 5 ur prakse (100% udeležba) in 29 ur teorije (minimalno 60% udeležba). Posebna zahvala gre Občini Vodice, ki je omogočila uporabo kulturne dvorane v Vodicah za izvedbo predavanj zaradi obsežne skupine.

Posebno zahvalo si zaslužijo tudi predavateljice, predavatelji in inštruktorji, ki so zastonj opravili svoje delo na tečaju, s čimer so znatno znižali stroške tečaja. Njihova strokovnost in predanost so bili ključnega pomena za kvalitetno izvedbo tečaja ter uspešnost udeležencev na zaključnem testiranju.

Izpit, ki je potekal 7. decembra v prostorih PGD Vodice, je bil organiziran s sodelovanjem gasilskega društva, ki se zasluženo za pripravo prostora in angažma pri popravljanju testov. Hkrati bi radi izpostavili pripravljenost članov komisije za usposabljanje GZ Vodice, ki so se odzvali in s svojo predanostjo pomagali pri izpitu ter organizaciji celotnega tečaja.

Veseli nas dejstvo, da se je tečaja udeležilo veliko mladih, kar kaže na zanimanje in predanost gasilstvu med mlajšo generacijo. To je prvi v nizu temeljnih tečajev, saj načrtujemo izvedbo tečaja za operativnega gasilca v prvem polletju leta 2024. Ponosni smo na dosežke vseh udeležencev ter upamo, da se bo ta pozitivna trend nadaljeval v prihodnosti. Gasilstvo je skupna pot, ki jo soustvarjamo vsi, in uspeh tečaja za gasilca pripravnika je le en korak naprej v gradnji trdne gasilske skupnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

CAPTCHA ImageChange Image

Dogodki

Koledar leta

Bližnji dogodki:

Florjanova maša v dolini

Datum: 4. maja 2024

V Utiku

Florjanova maša na Šmarni gori

Datum: 5. maja 2024