Splošno
Naslov:

Gasilska zveza Vodice
Polje 5A, 1217 Vodice

e-pošta:

gzvodice@gmail.com

Uradne ure:

torek 20h-22h

Predsednica:

Erika Potrč Hribar, GČ II.st.
gzvodice@gmail.com

Poveljnik:

Jože Pavlič, VGČ II.st.
poveljnikgzvodice@outlook.com

Arhivi

Včeraj, 29. novembra, je v PGD Vodice potekalo prvo usposabljanje za vzdrževanje motornih žag (MŽ OBN), ki ga je organizirala Komisija za usposabljanje GZ Vodice. Dogodek, ki se je odvil med 18. in 21. uro, je prinesel ne le dragocene izkušnje in nova znanja, temveč tudi pomembne korake k enotni opremljenosti gasilskih društev.

Glavni inštruktor usposabljanja je bil poveljnik PGD Vodice, David Bider, ki sta mu pomagala Klemen Merčun in Klemen Aljaž. Tečaja so se udeležili gasilci iz vseh šestih društev, kar je dodatno poudarilo zavzetost gasilskih enot za dvig standarda uporabe motornih žag.

Udeležba gasilcev po društvih je bila več kot spodbudna:
– PGD Vodice: 4 udeleženci
– PGD Polje: 3 udeleženci
– PGD Šinkov Turn: 3 udeleženci
– PGD Bukovica-Utik: 2 udeleženca
– PGD Repnje Dobruša: 3 udeleženci
– PGD Zapoge: 1 udeleženec

Skupaj se je usposabljanja udeležilo 16 gasilcev. Poleg pridobljenega znanja je GZ Vodice vsakemu društvu podarila komplet za vzdrževanje motornih žag, kar prispeva k enotnosti in visokokvalitetni opremi vseh društev.

Namen tečaja je bil poučiti udeležence, kako pravilno vzdrževati motorne žage in jih pravilno nabrusiti. Hkrati pa je bil cilj dvigniti nivo uporabe MŽ na višjo raven. Inštruktorji so se osredotočili na prenos osnovnih in specializiranih znanj s področja vzdrževanja in uporabe motornih žag.

Po končanem usposabljanju so se gasilci sprostili ob okrepčilu in vodiški presti, kjer so poglobili medsebojne vezi ter delili izkušnje.

V prihodnjem letu bo Komisija za usposabljanje pripravila nadaljnje tečaje, kjer bodo udeleženci že bolj konkretno rokovali z motorno žago. Planirajo tudi usposabljanje, kjer se bo prikazalo žaganje napetih vej, da se udeleženci naučijo obvladovati vse nevarnosti, povezane z uporabo motornih žag.

Velja omeniti, da Komisija za usposabljanje GZ Vodice ostaja zavezana začrtanemu planu za leto 2023. Kljub veselju ob prihodu decembra nas čakajo še trije zanimivi dogodki:
– 7. decembra zaključek tečaja za gasilca pripravnika z izpitom,
– 9. decembra obnovitveni tečaj za gašenje notranjih požarov in
– 13. decembra obnovitveni tečaj za bolničarje.

V Komisiji za usposabljanje GZ Vodice se veselijo nadaljnjega sodelovanja z gasilskimi društvi ter izvajanja uspešnih in koristnih usposabljanj za gasilce.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

CAPTCHA ImageChange Image

Dogodki

Koledar leta

Bližnji dogodki:

Florjanova maša v dolini

Datum: 4. maja 2024

V Utiku

Florjanova maša na Šmarni gori

Datum: 5. maja 2024