Splošno
Naslov:

Gasilska zveza Vodice
Polje 5A, 1217 Vodice

e-pošta:

gzvodice@gmail.com

Uradne ure:

torek 20h-22h

Predsednik:

Bogomir Novak, VGČ org II.st.
gzvodice@gmail.com

Poveljnik:

Jože Pavlič, VGČ II.st.
poveljnikgzvodice@outlook.com

Prijava
Arhivi

Mladina

V soboto, 11.3.2023, je potekal že 29. kviz gasilske mladine GZ Vodice. Tekmovanje je potekalo ustaljeno, kakor že nekaj let sedaj. Teorija je bila izpeljana v matičnih društvih pod nadzorom kontrolorjev, delegiranih s stranki Mladinke komisije GZ Vodice. Praktični del, pa je pod tehnično organizacijo PGD Repnje – Dobruša, potekal v Kulturnem domu na Skaručni. Na tekmovanju se je v treh kategorijah pomerilo 36 ekip – 17 pionirjev, 15 mladincev, 2 pripravniki in še tri ekipe izven konkurence. Najboljše dve ekipi v posamezni kategoriji, sta se uvrstili na regijsko tekmovanje, ki bo potekal 25.3.2023.

V soboto, 17.9.2022, je pri Osnovni šoli v Vodicah potekalo gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta. V slabem vremenu se je pomerilo 17 ekip iz vseh šestih društev naše zveze. K visoki udeležbi sta prispevala PGD Polje in PGD Vodice s ekipami v vseh štirih kategorijah, svoje pa so dodala še ostala štiri društva, ki so prispevala vsaj dve ekipi. Rezultate si poglejte spodaj. Vsem ekipam pa želimo srečno na regijskem nivoju tega tekmovanja.

Točkovanje za prehodni pokal Občine Vodice:

1. PGD Polje 23 točk
2. PGD Vodice 19 točk
3. PGD Šinkov Turn 9 točk
4. PGD Bukovica – Utik 7 točk
5. PGD Repnje – Dobruša 6 točk
6. PGD Zapoge 5 točke

1. dan, 22.8.2022

Letovanje se je začelo tako, da smo prispeli na Kolpo. Nato smo se razdelili po sobah in razpakirali prtljago. In potem je sledilo kosilo. Sledila so navodila za letovanje. In tisti ki so imeli željo, so se lahko šli kopat v reko Kolpo, nato je sledila lutkovna predstava, ki je govorila o deklici Nini.
Dan se je končal tako, da smo pojedli večerjo in se pripravili na spanje.
Najbolj nama je bilo vsec kopanje v Kolpi med tem ko je dezevalo.
 
Lara, Rebeka

2. dan, 24.8.2022

Danes je bilo zelo dobro, ko smo plezali na plezalni steni. Imeli smo turnir tri v vrsto. Po kosilu smo odšli na 3-urni pohod. Iz hriba se je videl lep razgled. Ko smo prišli nazaj, smo imeli večerjo in nato še finale tri v vrsto.
 
Mojca, Meta

3. dan, 25.8.2022

V sredo smo dopoldne ob Kolpi imeli vodne igre. Po kosilu smo prisluhnili dvema zgodbama, ter eni še zvečer. Po kosilu smo imeli turnir med dvema ognjema, kjer so igrali mentorji proti mlajšim in starejšim ter bili kruto poraženi. Za zaključek dneva nas je obiskal skriti gost (Rudi Kofalt) iz gasilse zveze Semič, ter nam povedal o svojem gasilskem življenju, pomerili smo se še v kvizu, na katerem sta se predstavila PGD Bukovica-Utik ter Polje, Vodice pa so zmagali oba kviza brez težav.

Teja, Neža, Ana, Nika 🙂

4. dan, 26.8.2022

Zbudili smo se ob 7.30 takrat je bila jutranja telovadba. Po telovadbi je bil zajterk. Kmalu so sledile gasilske igre. Po gasilskih igrah je bilo kosilo. Potem je sledil najboljši del dneva in sicer raft. Peš smo odšli do kampa, od kjer so nas s kombiji odpeljali do točke, kjer smo se po reki odpravili na 7km dolgo pot. Ko smo se vrnili v cšod je bila večerja. Kmalu po večerji je bil zabavni večer do 22.45. Odpravili smo se spat in sledil je zadnji dan.

Gašper, Luka R., Luka P.

5. dan, 26.8.2022

Petek, naš zadnji dan. Kot običajno smo vstali ob 7.00. Po zajtrku in oblačenju smo morali spakirati vse stvari v kovčke. Okrog 10.00 smo se odpravili kopat, nekateri pa so šli igrat odbojko na mivki. Priblizno ob 12.30 smo se odpravili nazaj v csod, kjer smo imeli ob 13.00 kosilo.Po kosilu smo imeli prosti čas, ob 15.00 pa je po nas že prišel avtobus. Najbolj sva se zabavala, ko smo sli v četrtek na rafting.

Manca in Ažbe

Letošnje leto je organizacijo orientacije prevzelo PGD Zapoge in progo pripravilo po njihovem rajonu. Tekmovanje je potekalo 7.5.2022 dopoldan, tako da smo poleg znoja doživeli tudi kakšen nežen tuš zaradi dežja. Proga je bila sicer dolga ampak jo je gasilska mladina naše občine z lahkoto pretekla. Glede na to, da je tekmovanje v orientaciji, se mora mladina sama znajti v prostoru v katerega je postavljena. Na žalost je v tem tipu tekmovanj tako, da že ena napačna odločitev lahko pomeni nekonkurenčnost za najboljšim. Žal se je pripetilo tudi, da je kakšna ekipa rahlo zašla in tako tekmovanja morala končati v času, ki ne prinaša najboljša mesta. Vseeno pa bo našo GZ Vodice na regijskem tekmovanju zastopalo 9 ekip iz petih kategorij. Točne rezultate si lahko ogledate na povezavi spodaj.

V soboto, 5.3.2022, je potekalo prvo tekmovanje v letošnjem letu. 28. kviz mladih gasilcev GZ Vodice, je bil še vedno organiziran na način, da preprečimo okužbe virusa, o katerem poslušamo že dve leti. Ekipe mladine zbrale vsak v svojem matičnem gasilskem društvu. Tam so pod budnim očesom mentorjev iz ostalih društev, delegiranih s strani Mladinske komisije GZ Vodice, odpisali teoretični del kviza. Potem so se odpravili v dvorano v Utik, kjer so po točnem razporedu opravili še s praktičnim delom tega tekmovanja. Skupno je na kvizu sodelovalo 21 ekip, razporejenih po treh kategorijah.
Na regijsko tekmovanje, ki bo 19.3.2022, so se uvrstile ekipe iz PGD Polje, PGD Repnje – Dobruša, PGD Šinkov Turn in PGD Vodice.

Na prestopni dan, v soboto 29.2.2020, je potekal 27. kviz mladih gasilcev naše zveze. Tehnično organizacijo je tokrat prevzelo PGD Šinkov Turn, ki je kviz gostilo v svojem gasilnem domu. Na kvizu je skupno sodelovalo 39 ekip. Po številu tekmovalnih ekipt je bila pri pionirjih in mladincih konkurenca zelo močna, v kategoriji pripravnikov pa malenkost manj. Rezultate si lahko ogledate na spodnji povezavi.

Že čez štirinajst dni pa nas čaka Regijsko tekmovanje. Tam pa nas bodo zastopale ekipe iz PGD Polje, PGD Šinkov Turn, PGD Vodice in PGD Repnje – Dobruša, katere so osvojili prvo ali drugo mesto v svoji kategoriji na našem tekmovanju. Čestitamo!

Dogodki

Koledar leta

Bližnji dogodki:

Skupščina

Datum: 31. marca 2023

Letna skupščina Gasilske zveze Vodice

Štabna vaja

Datum: 13. aprila 2023

V PGD Polje + EPV GZ Ljubljana

Florjanova maša “V dolini”

Datum: 4. maja 2023

Cerkev sv. Marjete v Vodicah

Florjanova maša na Šmarni gori

Datum: 7. maja 2023

Cerkev Rožnovenske Matere Božje

Orientacija GZ Vodice

Datum: 13. maja 2023

Orientacija gasilske mladine na področju PGD Vodice

Tekmovanje mladine GZ Vodice

Datum: 10. junija 2023

GŠTD – mladina