Splošno
Naslov:

Gasilska zveza Vodice
Polje 5A, 1217 Vodice

e-pošta:

gzvodice@gmail.com

Uradne ure:

torek 20h-22h

Predsednica:

Erika Potrč Hribar, GČ II.st.
gzvodice@gmail.com

Poveljnik:

Jože Pavlič, VGČ II.st.
poveljnikgzvodice@outlook.com

Arhivi

Intervencije na področju GZ Vodice, kjer so posredovale naše enote. To so kratka poročila, ki so večinoma prekopirana s spletnega sistema SPIN. Črni datumi prikazujejo intervencije gasilskih enot v GZ Vodice, z modrimi datumi pa so označene intervencije Enote za prvo pomoč (EPP).

1.3.2023
Ob 19.00 so v Vojskem gasilci PGD Vodice nudili pomoč občanu pri odpiranju vrat hiše. Pomoč sta nudila dva gasilca.

1.3.2023
Člani EPP so bili pozvani na pomoč v vas Repnje kjer se je nahajala nenadno obolela oseba. Starejšega gospoda smo oskrbeli do prihoda ekipe NMP z zdravnikom. Na intervenciji so sodelovali s 6 člani.

25.2.2023
Ob 13:51 so bili člani EPP poklicani na pomoč v Vodice, kjer se je nahajala nenadno obolela oseba. Ob prihodu enote so očividci že izvajali TPO po navodilih zdravstvene dispečerke. Člani ekipe so prevzeli oživljanje do prihoda ekipe NMP z zdravnikom. Navkljub trudu je zdravnik naknadno ugotovil smrt. Na intervenciji je sodelovalo 8 članov EPP. Prihod enote na kraj je bil v tem primeru 4min po prejetem pozivu. Svojcem izrekamo iskreno sožalje.

22.2.2023
Ob 08:16 je bila EPP poklicana na pomoč v vas Vojsko kjer se je nahaja obolela oseba. Osebo so skupaj z reševalci iz Ljubljane oskrbeli, naknadno pa je bila prepeljana v bolnišnico na nadaljne zdravljenje.

19.2.2023
Člani EPP so bili pozvani na pomoč v Vodice kjer so pomagali občanki, ki je imela hude težave z dihanjem. Glede na dejstvo, da so bili pozvani na pomoč v nedeljo v času kosila je bil odziv enote številčen. Odzvalo se je 12 članov. Nenadno obolelo osebo so oskrbeli do prihoda ekipe NMP na kraj in jo predali v nadaljno oskrbo. Odzivni čas od poziva do prihoda na kraj je v tem primeru znašal 3min.

13.2.2023
V ponedeljek ob 17:41 so bili člani EPP poslani na pomoč nenadno oboleli osebi v vas Skaručna. Na kraju so oskrbeli občana, ki je imel težave z dihanjem in ga predali v nadaljno oskrbo ekipi NMP ki je prišla na kraj iz Ljubljane. Na intervenciji so sodelovali z 11 člani. Odzivni čas enote je bil v tem primeru manj kakor 4 min.

8.2.2023
Ob 00:15 je bila ENota za prvo pomoč pozvana na pomoč občanki Polja pri Vodicah. Občanko so oskrbeli in predali v nadaljno oskrbo ekipi NMP ki je naknadno prišla na kraj. Na intervenciji so sodelovali z 9 člani.

6.2.2023
Ob 21.31 so v Selah pri Vodicah gasilci PGD Šinkov Turn rešili mačka z drevesa. Sodelovali s šestimi člani.

31.1.2023
Ob 07:35 so bili člani EPP poklicani na pomoč občanu v Vodice. Na kraju so ugotovili da gre za težave z dihanjem. Obolelega so oskrbeli do prihoda ekipe NMP na kraj. Naknadno je bil oboleli prepeljan na zdravljenje v bolnišnico. Na intervenciji so sodelovali s 4 člani.

12.1.2023
Ob 23:02 so bili člani Enote za prvo pomoč poslani v vas Skaručna kjer so pomagali občanki pri težavah z dihanjem. Občanko so oskrbeli in predali v nadaljno oskrbo ekipi NMP ki je prišla na kraj. Na intervenciji so sodelovali s 14 člani.

13.12.2022
Ob 16:59 so bili člani EPP obveščeni o osebi, ki naj bi ležala ob cesti pri uvozu na AC v smeri Vodice – Ljubljana. Ob prihodu na kraj so skupaj z enoto policije pregledali širše območje javljene lokacije, kajti zaradi nizkih temperatur in snega je obstajala nevarnost podhladitve v primeru, da bi oseba ležala nekje na prostem. Kljub temeljitemu pregledu osebe niso našli zato so po posvetu s patruljo policije iskanje prekinili. Na intervenciji so sodelovali s sedmimi člani.

6.12.2022
Na regionalni cesti Šentvid – Vodice, pred naseljem Vodice je vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Vodice so na klic občana nudili pomoč pri izvleki vozila nazaj na cestišče. Poškodovanih ni bilo, prav tako ni nastala nobena gmotna škoda.

17.11.2022
Člani EPP so dobili poziv, da je gospo v kraju Vodice, med vrtnimi opravili napadlo in pičilo več os. Zaradi pikov je prišlo do hujše alergijske reakcije zato je gospa potrebovala nujno medicinsko pomoč. Člani enote so bili v 3 min po pozivu na lokaciji, kjer so gospo oskrbeli in jo naknadno predali reševalcem, kateri so jo odpeljali na nadaljne zdravljenje v bolnišnico. Na intervenciji so sodelovali s štirimi člani.

17.11.2022
Ob 5.16 so ob stanovanjski hiši v Utiku, občina Vodice, goreli zabojniki pod nadstreškom. Posredovali so gasilci PGD Bukovica-Utik in Repnje – Dobruša, ki so požar pogasili. Požar je uničil nadstrešek velikosti 6×4 m ter delno poškodoval sosedov nadstrešek.

16.11.2022
Občan je začutil bolečino v predelu prsnega koša. Obveščen je bil center za obveščanje na številko 112, ki je v sodelovanju z dispečerskim centrom zdravstva na kraj poslal reševalno vozilo iz Ljubljane in obenem tudi Enoto za prvo pomoč GZ Vodice. Prvi člani enote so na kraj prišli v roku 3-4 min po pozivu. Nenadno obolelega so oskrbeli in predali v nadaljno oskrbo ekipi nujne medicinske pomoči iz reševalne postaje Ljubljana. Na intervenciji so sodelovali s sedmimi člani.

15.11.2022
Ob 10:16 so bili člani EPP pozvani na pomoč na gradbišče Vodiške obvoznice, kjer naj bi delavec padel v nezavest in potrebuje pomoč. Navkljub dopoldanski uri je bil prvi član na kraju v roku 4min. Nenadno obolelemu so nudili prvo pomoč in ga predali v nadaljno oskrbo reševalcem, ki so prišli na kraj intervencije iz Ljubljane. Na intervenciji so sodelovali s 6 člani.

9.11.2022
EPP je bila oveščena o nenadno oboleli osebi v kraju Vodice. Oboleli je ležal v kopalnici in je potreboval nujno medicinsko pomoč. Z nekaj iznajdljivosti so odprli vrata in se prebili v notranjost prostora kjer so oskrbeli nenadno obolelega gopoda. Gospod je bil predan ekipi NMP iz Ljubljane in odpeljan na nadaljne zdravljenje v bolnišnico.

8.11.2022
PGD Vodice so s tehničnim posegom odprli vozilo in rešili psa. Lastnik je imel ključe v vozilu pes pa je pohodil gumb za zaklepanje na vratih.

8.11.2022
Enota za prvo pomoč je bila poslana na lokacijo v kraj Vodice, kjer se je nahajala obolela oseba. Zaradi težav z dihanjem je potrebovala nujno medicinsko pomoč. Osebo so oskrbeli do prihoda ekipe reševalcev NMP iz Ljubljane. Obolela oseba je bila prepeljana na nadaljne zdravljenje v bolnišnico. Na intervenciji so sodelovali z 8 člani. Zopet se je pokazalo, da je dostop do določenih delov občine v času prometne konice izjemno otežen zaradi gneče skozi center Vodic, tako da je odzivni čas takrat lahko daljši.

6.11.2022
V naselju Povodje, občina Vodice, so gasilci PGD Polje s tehničnim posegom z drevesa rešili mačka, kateri je bil v krošnji že nekaj dni.

30.10.2022
Ob 17:16 so člani EPP dobili poziv o kolesarju ki leži ob glavni cesti na relaciji Šentvid – Vodice. Ob prihodu so kolesarja oskrbeli in predali v oskrbo reševalcem. Na intervenciji je bila prisotna tudi patrulja policije. Na intervenciji so sodelovali s 6 člani.

6.10.2022
Člani EPP so bili obveščeni o nezavestni osebi pred vrtcem v Vodicah. Na kraju so ugotovili da gre za alkoholni opoj in ne nezavest. Osebo so predali v nadaljno oskrbo reševalcem ki so prišli na kraj. Na intervenciji so sodelovali s 3 člani.

26.9.2022
Ob 15:37 so bili člani EPP pozvani na pomoč v vas Repnje kjer se je nahajala neodzivna oseba. Na kraju so takoj pričeli s temeljnimi postopki oživljanja in skupaj z ekipo nujne medicinske pomoči naredili vse kar je bilo v njihovi moči, da bi odpravili hudo motnjo ritma srca. Na žalost je zdravnik po cca 1h ugotovil, da je gospod preminul. Enota za prvo pomoč je na intervenciji sodelovala z 8 člani.

20.9.2022
Člani EPP so posredovali v kraju Vodice, kjer je občana med obiranjem grozdja pičila osa. Razvila se je huda alergijska reakcija, zaradi katere je potreboval nujno medicinsko pomoč. Člani enote za prvo pomoč so občana oskrbeli do prihoda ekipe NMP iz Ljubljane in ga nato predali reševalcem. Oboleli je bil odpeljan na nadaljne zdravljenje v bolnišnico. Na intervenciji so sodelovali z devetimi člani.

11.9.2022
Člani EPP so posredovali pri športnem centru KUBU v Vodicah, kjer se je nahajala nenadno obolela oseba. Osebo so pregledali in predali v nadaljno oskrbo reševalcem iz RPLJ. Na intervenciji je sodelovalo 9 članov enote.

5.9.2022
Člani EPP so v vasi Bukovica pri Vodicah oskrbeli obolelo osebo in jo predali ekipi NMP. Oboleli je bil prepeljan na nadaljne zdravljenje v bolnišnico.

3.9.2022
Okrog 22:20 ure se je na piknik prostoru v vasi Skaručna poškodoval udeleženec piknika. Poškodovanca so člani EPP oskrbeli do prihoda ekipe NMP, naknadno pa je bil odpeljan na zdravljenje v bolnišnico. Na kraju je posredovala tudi patrulja policije. Na intervenciji so sodelovali z 12 člani. Prvi član ekipe EPP je bil pri poškodovancu v 2min po pozivu.

1.9. – 2.9.2022
Več dogodkov zaradi vetroloma. Formiran štab GZ Vodice, sodelovale so vse enote zveze.

18.8.2022
Člani EPP so bili ob 01:01 ponoči obveščeni o nenadno oboleli osebi v vasi Skaručna. Na kraju so gospoda oskrbeli do prihoda ekipe NMP. Oboleli je bil prepeljan na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico. Na intervenciji so sodelovali s 6 člani.

17.8.2022
Član Enote za prvo pomoč je na poti v službo naletel na prometno nesrečo med kolesarjem in motoristom v kraju Šmartno. Ker imajo člani EPP opremo za posredovanje vedno pri sebi, je bil poškodovani na kraju pregledan in oskrbljen in naknadno prepeljan na najdaljnje zdravljenje v bolnišnico. Na kraj je naknadno prišla tudi patrulja policije in ekipa NMP RPLJ.

11.8.2022
Kurjenje pod nadzorom v naravnem okolju – Socerb je izvajalo 11 gasilcev iz PGD Vodice (3), PGD Šinkov Turn (6), PGD Polje (2)

5.8.2022
Ob 14:53 je občana v vasi Utik pičila osa. Pri občanu se je razvila alergijska reakcija zaradi katere je potreboval nujno medicinsko pomoč. Občana so oskrbeli člani EPP, do prihoda ekipe NMP z zdravnikom, naknadno pa je bil prepeljan na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico.Na intervenciji so sodelovali s 5 člani.

29.7.2022
Kurjenje pod nadzorom med razglašeno veliko požarno ogroženostjo. Gasilci PGD Šinkov Turn polili požarišče. Obveščena je Policija.

27.7.2022
Ob 18:16 so bili člani EPP pozvani na pomoč v vas Utik kjer je občan padel z delovnega odra in se huje poškodoval. Poškodovanca oskrbeli člani EPP z 10 člani in ekipe NMP RPLJ.

24.7.2022
Gašenje požara v naravnem okolju – Kostanjevica na Krasu je izvajalo 33 gasilcev iz PGD Šinkov Turn (7), PGD Bukovica – Utik (4), PGD Polje (11), PGD Repnje – Dobruša (7), PGD Zapoge (4)

21.7.2022
Gašenje požara v naravnem okolju – Kostanjevica na Krasu je izvajalo 14 gasilcev iz PGD Vodice (7), PGD Bukovica – Utik (4), PGD Polje (2), PGD Repnje – Dobruša (1)

20.7.2022
Gašenje požara v naravnem okolju – Kostanjevica na Krasu je izvajalo 23 gasilcev iz PGD Vodice (6), PGD Šinkov Turn (8), PGD Bukovica – Utik (1), PGD Polje (4), PGD Repnje – Dobruša (4)

18.7.2022
Gašenje požara v naravnem okolju – Kostanjevica na Krasu je izvajalo 21 gasilcev iz PGD Vodice (3), PGD Šinkov Turn (7), PGD Polje (5), PGD Repnje – Dobruša (1), PGD Zapoge (5)

12.7.2022
V torek 12.07.2022 se je EPP odzvala na intervencijo v vasi Povodje, kjer je občanka padla s konja in se poškodovala. Poškodovanko sao pregledali po protokolu ITLS, ji oskrbeli ugotovljene poškodbe in jo predali v nadaljno oskrbo reševalcem iz reševalne postaje Ljubljana. Poškodovanka je bila prepeljana v bolnišnico na nadaljne zdravljenje. Na intervenciji je sodelovalo z osmem članov enote.

9.7.2022
V vasi Koseze je občanka ob 01:40 potrebovala nujno medicinsko pomoč. Na pomoč je priskočilo z deset članov EPP v 4 minutah od poziva. Nenadno obolelo osebo so oskrbeli do prihoda ekipe NMP iz Ljubljane.

7.7.2022
Člani Enote za prvo pomoč so posredovali v vasi Utik, kjer je oseba grozila s samomorom. Na kraju smo napeto situacijo umirili in počakali na prihod ekipe NMP iz Ljubljane, ki je osebo odpeljala na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico. Prihod ekipe EPP na kraj v 2min od poziva.

6.7.2022
Ob 14:28 je EPP dobila obvestilo da občan v vasi Bukovica pri Vodicah potrebuje pomoč zaradi hudih težav z dihanjem. Posredovali so s štirimi člani in nenadno obolelo osebo oskrbeli do prihoda ekipe NMP iz Ljubljane. Gospod je bil odpeljan v bolnišnico na nadaljnje zdravljenje.

28.6.2022
Ob 10:26 je bila EPP pozvana na pomoč v vas Repnje, kjer je občanko pičilo več os ali čebel. Zaradi hujše alergijske reakcije je potrebovala nujno medicinsko pomoč. Skupaj z reševalci RPLJ smo obolelo oskrbeli. Prepeljana je bila na nadaljne zdravljenje v bolnišnico. Na intervenciji so sodelovali 3 člani.

22.6.2022
Ob 19:01 so bili člani EPP obveščeni o poškodbi otroka pred športnim igriščem v vasi Selo pri Vodicah. Otroka so oskrbeli in pripravili za transport v bolnišnico kamor je bil naknadno odpeljan. Na intervenciji je sodelovalo 8 članov.

20.6.2022
Ob 08:51 so člani EPP dobili poziv na pomoč občanu v kraju Selo. Nenadno obolelo osebo smo oskrbeli do prihoda ekipe NMP.

17.6.2022
Ob 19:38 so bili pozvani na pomoč člani Enote za prvo pomoč v vas Vodice, kjer je občanko pičila čebela. Zaradi pika se je razvila huda alergijska reakcija – anafilaksija. Obolelo osebo so oskrbeli do prihoda ekipe NMP, katera jo je nato odpeljala na nadaljne zdravljenje v bolnišnico. Odzivni čas je bil tokrat 2 minuti od poziva do prihoda na kraj intervencije. Ponovno se je izkazalo kako pomembna je odločitev, da ima vsak član EPP opremo za posredovanje vedno s seboj v vozilu. Na intervenciji je sodelovalo 10 članov in ekipa NMP z zdravnico.

15.6.2022
Dne 15.06.2022 so bili člani EPP pozvani na pomoč v vas Šinkov Turn, kjer je občanko in občana napadel roj os in jih popikal. Pri eni izmed oseb se je razvila huda alergijska reakcija. Osebo so na kraju oskrbeli skupaj z reševalci NMP Ljubljana. Obolela oseba je bila odpeljana na nadaljne zdravljenje v bolnišnico.

1.6.2022
Ob 13:10 je bila Enota za prvo pomoč aktivirana na naslov v vasi Repnje pri Vodicah, kjer se je nahaja neodzivna oseba. Nenadno obolelo osebo so na kraju oskrbeli do prihoda ekip nujne medicinske pomoči. Oboleli je bil prepeljan na nadaljne zdravljenje v bolnišnico. Na intervenciji je sodelovalo 8 članov EPP. Odzivni čas od poziva do prihoda na kraj – 5min.

30.5.2022
Ob 08:31 je bila EPP poklicana na pomoč v vas Selo pri Vodicah, kjer se je nahajala nenadno obolela oseba. Skupaj z reševalci NMP so obolelo osebo oskrbeli. Na intervenciji je sodelovalo 5 članov enote.

22.5.2022
Ob 16.45 je zagorelo ostrešje starejše lesene stanovanjske hiše v Repnjah, občina Vodice. Posredovali so gasilci PGD Repnje-Dobruša, Bukovica-Utik, Vodice in Polje pri Vodicah. Gasilci so požar ostrešja omejili in pogasili. Objekt je uničen.

19.5.2022
Na zaprosilo DCZ Ljubljana je Enota za prvo pomoč organizirala prevoz in prenos osebe iz Infekcijske klinike v Ljubljani v Vodice. Zaradi teže pacientke so morali poiskati alternativno rešitev, kajti nosilnost običajne postelje v reševalnem vozilu ni zadostna, prav tako sama širina postelje ni omogočala klasičnega transporta. S pomočjo patrulje policije PP Center smo varno in hitro opravili sam transport na relaciji Ljubljana – Vodice, gorski reševalci s postaj GRS Kamnik in GRS Ljubljana in ostali gasilci pa so nam osebo pomagali prenesti v prvo nadstropje stanovanja. Na pomoč so nam s tovornim vozilom, viličarjem in dvigalom priskočili občani. Ekipa NMP RPLJ pa je skrbela za varnost pacientke, med samim prenosom. Intervencija je trajala skupno 4 ure.

4.5.2022
Ob 14.23 so na Kamniški cesti, občina Vodice, gasilci PGD Vodice in GB Ljubljana nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu močnejše onemogle osebe iz objekta ter jo z logističnim vozilom prepeljali do infekcijske klinike v Ljubljani.

7.4.2022
Ob 16.34 je na severnem pobočju Rašice, v gozdu gorski kolesar trčil v drevo in obležal nezavesten. Reševalci NMP Ljubljana, gorski reševalci GRS Ljubljana in Kamnik ter člani Enote za prvo pomoč GZ Vodice so ga na kraju oskrbeli in prenesli do reševalnega vozila, s katerim je bil prepeljan v UKC Ljubljana. Na intervenciji je sodelovalo 8 članov EPP.

25.3.2022
Ob 08:31 so bili pozvani na pomoč nenadno obolelemu občanu v vasi Koseze. Člani enote za prvo pomoč GZ Vodice so nudili prvo pomoč do prihoda ekip NMP. Na intervenciji je sodelovalo 5 članov enote.

19.3.2022
Ob 08:08 so bili člani EPP obveščeni o neodzivni osebi v vasi Selo pri Vodicah. Ob prihodu na kraj so ugotovili, da gre za srčni zastoj zato so pričeli s postopki oživljanja. Navkljub trudu in trudu ekipe NMP je bilo ugotovljeno, da je oseba na žalost preminula. Na intervenciji je sodelovalo 6 članov enote.

10.3.2022
Član EPP je na poti na Rašico opazil padec kolesarja na kolesarski progi. Poškodovanega kolesarja je oskrbel do prihoda ekipe NMP. Zaradi zahtevnega dostopa je bilo aktiviranih še 5 članov, ki so pomagali pri prenosu poškodovanca do reševalnega vozila. Zopet se je pokazala prednost tega, da ima vsak član svojo opremo vedno pri sebi v vozilu. Na intervenciji je tako sodelovalo 6 članov enote.

23.2.2022
Dne 10.03.2022 je član EPP na poti na Rašico opazil padec kolesarja na kolesarski progi. Poškodovanega kolesarja je oskrbel do prihoda ekipe NMP. Zaradi zahtevnega dostopa je bilo aktiviranih še 5 članov EPP, ki so pomagali pri prenosu poškodovanca do reševalnega vozila. Na intervenciji je tako sodelovalo 6 članov enote.

23.2.2022
Ob 10:04 so bili pozvani člani EPP na pomoč v vas Repnje, kjer si je občan pri delu poškodoval glavo. Poškodovanca so oskrbeli in predali v nadaljno oskrbo ekipi NMP, ki je prišla na kraj. Na intervenciji so sodelovali z 7 člani. Na kraju je bila prisotna patrulja policije.

20.2.2022
Ob 17.12 je na Torovem, občina Vodice, gorelo ostrešje stanovanjske hiše. Gasilci PGD Zapoge in Vodice so požar pogasili in objekt preventivno pregledali.

19.2.2022
Ob 16:14 so bili člani EPP pozvani na pomoč v Vodice, kjer je v stanovanju starejši občan padel in se poškodoval. Poškodovanca smo oskrbeli skupaj z ekipo NMP RPLJ. Odpeljan je bil na nadaljne zdravljenje v bolnišnico. Na intervenciji so sodelovali z 9 člani.

14.2.2022
Ob 16.59 je zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše v naselju Vojsko v občini Vodice. Gasilci PGD Polje in PGD Šinkov turen, so požar pogasili, iznesli ožgane predmete iz kurilnice, ter prezračili prostore. V požaru je bilo poškodovano okno in centralna peč.

9.2.2022
Člani enote za prvo pomoč so posredovali na parkirišču gostinskega lokala, kjer je občan pri premiku z osebnim vozilom zadel starejšega gospoda. Poškodovanca so oskrbeli in ga predali v oskrbo ekipi NMP. Na kraju je bila prisotna tudi patrulja policije. Na intervenciji so sodelovali s 5. člani.

31.1.2022
Člani EPP so posredovali v Vodicah kjer je občan zaradi nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja potreboval pomoč. Na intervenciji so sodelovali s štirimi člani. Na kraju je bila tudi ekipa NMP Domžale in ekipa z urgentno zdravnico iz UKC LJ.

12.1.2022
Ob 21:41 so člani enote posredovali v Vodicah kjer se je nahajala neodzivna oseba. Navkljub hitremu odzivu EPP in ekipe NMP z zdravnikom, je bila na kraju ugotovljena smrt.

8.1.2022
Ob 08:47 so člani EPP dobili poziv za pomoč nenadno oboleli osebi (bolečina v prsnem košu) v Vodicah. Osebo so oskrbeli do prihoda ekipe NMP in jo predali v nadaljno oskrbo.

17.12.2021
V Vesci, Občina Vodice, sta trčili dve vozili. Izpod vozila se je kadilo, vendar so z ročnim gasilnim aparatom tlenje pogasili. Na kraj smo poslali gasilce PGD Šinkov Turn in Polje, ki so poškodovano vozilo odstranili s ceste. Poškodovano osebo so prevzeli reševalci in jo prepeljali v bolnico.

15.12.2021
Ob 10.41 se je na območju Vodic pod vodstvom policije pričela iskalna akcija za pogrešano osebo. V iskalni akciji, ki je bila kasneje preklicana, so sodelovali gasilci PGD Bukovica Utik, Šinkov Turn, Repnje-Dobruša, Polje, Vodice, Vodniki reševalnih psov za iskanje pogrešanih Kinološke zveze Slovenije in Policija.

4.12.2021
Na Vodiški cesti v Vodicah je v sistemu ogrevanja zavrela voda. Posredovali so gasilci PGD Vodice in PGD Zapoge, ki so ugotovili, da so bili ventili pri obtočni črpalki zaprti, v peči pa je voda vrela. Gasilci so odprli ventile in sčasoma se je voda ohladila. Škoda ni nastala.

18.11.2021
Ob 01:35 je bila EPP pozvana na pomoč v vas Skaručna kjer se je nahajala starejša neodzivna oseba. Osebo so oskrbeli do prihoda ekipe NMP. Na intervencij je sodelovalo 8 članov Enote za prvo pomoč.

16.11.2021
Ob 18:50 so bili člani EPP ponovno pozvani na intervencijo v Vodice kjer se je nahajala nenadno obolela oseba. Osebo so oskrbeli in jo predali reševalcem RPLJ. Obolela oseba je bila odpeljana na nadaljne zdravljenje v bolnišnico. Na intervenciji smo sodelovali z 11 člani.

16.11.2021
Ob 09:52 so bili člani EPP pozvani na intervencijo v Vodice kjer se je nahajala nenadno obolela oseba. Osebo so oskrbeli in jo predali reševalcem RPLJ. Obolela oseba je bila odpeljana na nadaljne zdravljenje v bolnišnico. Na intervenciji so sodelovali s štirimi člani.

4.11.2021
Ob 9.04 je na Vodiški cesti v Vodicah gorela elektro omarica na stanovanjski hiši. Gasilci PGD Vodice so požar pogasili. Posredovali so tudi dežurni delavci Elektra.

3.11.2021
Ob 15.45 je zagorelo v gozdu pri Vodicah. Ogenj na površini okoli 1m2 so pogasili gasilci PGD vodice in PGD Zapoge.

27.10.2021
Ob 10:35 so člani EPP posredovali v vasi Polje pri Vodicah, kjer se je nahajala zastrupljena, neodzivna oseba. Osebo smo oskrbeli do prihoda ekipe NMP in jo predali v nadaljno oskrbo. Odpeljana je bila v bolnišnico na nadaljne zdravljenje.

16.10.2021
Enota za prvo pomoč je bila v soboto 16.10.2021 aktivirana v center Vodic, kjer se je nenadoma zgrudil občan. Nenadno obolelo osebo smo oskrbeli in predali v nadaljno obravnavo ekipam NMP, ki so prišle na kraj naknadno. Gospod je bil odpeljan na nadaljne zdravljenje v bolnišnico. Na intervenciji je sodelovalo 9 naših članov.

14.10.2021
Ob 15:29 so člani EPP posredovali v vasi Bukovica pri Vodicah kjer je občan doživel srčni zastoj. Na žalost je navkljub hitremu prihodu in trudu tako ekipe EPP kakor ekip nujne medicinske pomoči iz Ljubljane oboleli na kraju umrl. Na intervenciji je sodelovalo 7 članov EPP.

15.9.2021
Ob 19.27 so v Lokarjih občina Vodice gasilci PGD Vodice odstranili večji osir.

9.9.2021
Ob 17:22 je bila EPP poklicana na pomoč v športni center v Vodice, kjer se je ob igranju odbojke poškodovala občanka. Poškodovanko smo oskrbeli in jo pripravili na transport do bolnišnice. Zaradi zasedenosti reševalnih vozil in zaradi stabilnega stanja poškodovanke je prevoz opravil njen soprog. Na intervenciji je sodelovalo 6 članov EPP.

5.9.2021
Ob 16:28 je bila Enota za prvo pomoč prožena v vas Zapoge, na prometno nesrečo med osebnim vozilom in traktorjem. Na kraju smo oskrbeli 2 poškodovani osebi in jih predali v oskrbo reševalcem. Na intervenciji smo sodelovali skupaj s poklicnimi gasilci iz Gasilske brigade Ljubljana, reševalci RPLJ in s policijo. EPP je sodelovala z 12 člani.

4.9.2021
Med srečanjem prvih posredovalcev na Jezerskem, so člani EPP na zaprosilo urgentne zdravnice izvozili z GVM na prometno nesrečo motorista, skupaj z ostalimi službami, katere so bile prisotne na dogodku. Ob prihodu na kraj smo pomagali pri oskrbi ponesrečenih dveh motoristov, nato pa je del ekipe, ki je ostal na lokaciji dogodka poskrbel za pristajališče helikopterja HNMP, ki je poškodovanega motorista odpeljal na nadaljne zdravljenje v bolnišnico

4.9.2021
Požar na deponiji mešanih odpadkov v Poslovni coni Žeje pri Komendi. Gasilci iz šestih društev (iz GZ Vodice so sodelovali PGD Vodice), 16 vozil, 64 gasilcev. Cca 100 m3 odpadkov zajetih v požaru. Ob 10. 45 požar lokaliziran. Požarna voda zajeta na območju. Odpadke premetavajo s strojno mehanizacijo. Nevarnosti za onesnaženje naj nebi bilo.

26.8.2021
PGD Vodice so odstranili osje gnezdo.

16.8.2021
Ob 19:22 so člani EPP posredovali v vasi Zapoge, na prometni nesreči z udeležbo dveh kolesarjev. Oba poškodovanca smo oskrbeli in predali v nadaljno oskrbo ekipama nujne medicinske pomoči iz Ljubljane. Na intervenciji je sodelovalo 8 članov.

12.8.2021
Na Brniški cesti v Vodicah je v garaži prišlo do samovžiga cunj prepojenih s premazom za lesne obloge. Cunje so bile odložene v kovinski sod. Gasilci PGD Vodice so sod iz katerega se je kadilo iznesli na prosto.

12.8.2021
Ob 08:46 so člani EPP posredovali v kraju Zapoge. Ob zavijanju je v križišču padel kolesar in se poškodoval. Kolesarja so oskrbeli in predali v nadaljno oskrbo reševalcem iz Reševalne postaje Ljubljana. Na intervenciji je sodelovalo 6 članov Enote za prvo pomoč.

11.8.2021
Ob 22.33 je v naselju Selo pri Vodicah, občina Vodice, tlela toplotna izolacija stanovanjskega objekta, ki je v fazi izvedbe fasaderskih del. Gasilci PGD Šinkov Turn, Polje in Bukovica – Utik so tlenje pogasili in objekt pregledali s termo kamero. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti.

9.8.2021
EPP je bila ob 17:00 pozvana na intervencijo na gorenjsko avtocesto smer Vodice – Kranj. Enota je bila prožena glede na prvotne podane informacije o več poškodovanih osebah. Ob prihodu so nudili pomoč enotam nujne medicinske pomoči, ki so že bile na kraju. Na intervenciji so sodelovali z 10 člani.

1.8.2021
Ob 14.06 je zaradi močnega vetra na cesto Koseze-Mengeš, občina Vodice, padlo drevo in oviralo promet. Posredovali so gasilci PGD Šinkov Turn, ki so drevo razžagali in odstranili s ceste.

1.8.2021
Ob 13.53 je v naselju Koseze, občina Vodice, močan veter razkril del ostrešja starejše stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Šinkov Turn, ki so odkriti del strehe ponovno prekrili s strešniki, ki jih je imel lastnik objekta na zalogi.

30.7.2021
Člani EPP so posredovali v vasi Dornice kjer so oživljali osebo. Na žalost je navkljub trudu EPP in trudu ekipe nujne medicinske pomoči iz Ljubljane oboleli na kraju umrl. Na intervenciji je sodelovalo 8 članov EPP. Na kraju je bila tudi ekipa NMP z zdravnico.

28.7.2021
11 članov EPP je posredovalo v Šinkovem Turnu. Občanko so oskrbeli in jo predali v nadaljno oskrbo reševalcem iz RPLJ.

28.7.2021
Gasilci PGD Polje in Šinkov Turn so v Kosezah pokrili streho s strešniki, ki so izpadli zaradi močnega vetra. Med potjo s prve lokacije so tudi z ceste odstranili podrto drevo.

10.7.2021
Ob 11.51 je v Vojskem v občini Vodice, zaradi bližine izpuha vnela bala, ki jo je občan prevažal na traktorju. Ogenj je zajel tudi traktor. Požar je prvo poizkusil pogasiti voznik traktorja. Pri tem se je opekel po roki. Aktivirani so bili gasilci PGD Polje in PGD Šinkov turn, ki so balo in traktor pogasili, prav tako so oskrbeli poškodovanega.

24.6.2021
EPP je posredovala v Polju pri Vodicah kjer so člani oskrbeli slabotno osebo in jo predali naprej v oskrbo reševalcem. Na intervenciji je sodelovalo 10 članov enote.

23.6.2021
Ob 19:48 je bila EPP pozvana na pomoč oboleli osebi v gostilni v vasi Bukovica pri Vodicah. Osebo smo oskrbeli na kraju in počakali do prihoda ekipe NMP. Na kraju je bila prisotna tudi Policija. Na intervenciji je sodelovalo 8 članov.

22.6.2021
Ob 13:20 je bila EPP pozvana na pomoč poškodovanemu motoristu, ki je bil udeležen v prometni nesreči z osebnim vozilom. Poškodovanca so na kraju oskrbeli in predali ekipi NMP. S kraja je bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico.

21.6.2021
Ob 21:28 so člani ekipe za prvo pomoč pomagali pri oskrbi obolele občanke v vasi Koseze. Gospa je bila odpeljana na nadaljne zdravljenje v bolnišnico.

31.5.2021
Enota za prvo pomoč je bila pozvana na pomoč v Zapoge, kjer so pomagali občanu do prihoda ekipe NMP. Oboleli je bil prepeljan na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico. Odzvalo se je 7 članov enote.

20.5.2021
Dne 20.05.2021 so člani EPP posredovali v Polju pri Vodicah, kjer so oskrbeli občana in mu nudili prvo pomoč do prihoda ekipe NMP. Oboleli je bil odpeljan v bolnišnico na nadaljne zdravljenje. Posredovalo je 9 članov enote.

1.5.2021
Pred domačo hišo člana EPP je v soboto 01.05.2021 ob cca 11:30 padel motorist. Ob padcu se je motorist poškodoval (izpah rame, manjše poškodbe glave, odrgnine po telesu) zato je član poškodovanca oskrbel in o nesreči obvestil ReCO. Motorist je bil odpeljan na nadaljne zdravljenje v bolnišnico.

25.4.2021
Oskrba vbodne rane.

20.4.2021
Ob 17:49 je EPP dobila poziv za pomoč mlajšemu motoristu. Poškodovanca so na kraju intervencije oskrbeli in ga predali v nadaljno oskrbo ekpi NMP.

20.4.2021
Ob 17:49 smo dobili poziv za pomoč mlajšemu motoristu. Poškodovanca smo na kraju intervencije oskrbeli in ga predali v nadaljno oskrbo ekpi NMP.

17.4.2021
Ob 13:55 smo bili obveščeni o poškodbi občana s krožno žago v vasi Dobruša. V štirih minutah po pozivu je bila na kraju prva članica EPP ki je začela z oskrbo. Poškodovani je bil oskrbljen na kraju in nato odpeljan v UKC na nadaljne zdravljenje.

15.4.2021
Ob 15.38 so gorele saje v dimniku stanovanjske hiše na Vodiški cesti v Vodicah. Pogasili so gasilci PGD Vodice in PGD Zapoge.

29.3.2021
Požar na gozdnih površinah, v velikosti približno 70m2, so pogasili gasilci PGD Vodice in PGD Zapoge.

22.3.2021
EPI napad, nezavestna oseba.

17.3.2021
Oživljanje, pomoč z AED.

24.2.2021
V naselju Koseze je zagorela trava ob gozdu 70×5 metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Šinkov Turn in PGD Polje.

16.2.2021
Padec z drevesa – poškodba glave.

14.2.2021
Zapora dihalne poti

1.2.2021
Samomor.

31.1.2021
Motena zavest, kolaps.

30.1.2021
Na Kamniški cesti v Vodicah je pri čistilni napravi gorel komunalni zabojnik za zeleni odrez. Posredovali so gasilci PGD Vodice, ki so pogasili požar.

25.1.2021
Sum na možgansko kap.

20.1.2021
AED, reanimacija.
PGD Polje je EPP nudil podporo v obliki dekontaminacije zaradi virusa sars-cov-2.

17.1.2021
Slabotna oseba.

14.1.2021
Neodzivna oseba.
PGD Polje je EPP nudil podporo v obliki dekontaminacije zaradi virusa sars-cov-2.

8.1.2021
Huda delovna nesreča.

6.1.2021
Poizkus samomora.

31.12.2020
Huda bolečina v trebuhu.

22.12.2020
Ob 12.13 so zagorele saje v dimniški tuljavi stanovanjske hiše Na Dolah v Vodicah. Posredovali so gasilci PGD Vodice in PGD Zapoge, ki so požar pogasili, očistili dimniško tuljavo ter opravili pregled z termovizijsko kamero.

28.10.2020
Pomoč pri sumu na srčni zastoj.
PGD Polje je EPP nudil podporo v obliki dekontaminacije zaradi virusa sars-cov-2.

15.12.2020
Izvajanje reanimacije na neodzivni osebi.
PGD Polje je EPP nudil podporo v obliki dekontaminacije zaradi virusa sars-cov-2.

7.11.2020
Sum na možgansko kap.

7.11.2020
Huda zastrupitev s hrano.

28.10.2020
Občan je v stanovanju padel po tleh.
PGD Polje je EPP nudil podporo v obliki dekontaminacije zaradi virusa sars-cov-2.

25.10.2020
Nezavestna oseba, sum na srčni zastoj.
PGD Polje je EPP nudil podporo v obliki dekontaminacije zaradi virusa sars-cov-2.

13.10.2020
Ob 8.10 je mimoidoči voznik opazil gost dim iz dimniške tuljave v Vodicah. Posredovali so gasilci PGD Vodice, ki so na kraju ugotovili, da je lastnik hiše močno zakuril. Posredovanje ni bilo potrebno.

11.10.2020
Meteorna voda je zalila klet na ulici Lokarje v Vodicah. Posredovali so gasilci PGD Vodice, ki so izčrpali petnajst kubičnih metrov vode.

15.9.2020
Enota za prvo pomoč je pomagala vaščani Šinkovega turna, ki je zaradi padca utrpela poškodbe glave.
PGD Polje je EPP nudil podporo v obliki dekontaminacije zaradi virusa sars-cov-2.

17.8.2020
Enota za prvo pomoč je v Dornicah, do prihoda NMP, izvajala reanimacijo.

14.8.2020
Enota za prvo pomoč je pomagala vaščanu Vodic zaradi suma srčnega zastoja.
PGD Polje je EPP nudil podporo v obliki dekontaminacije zaradi virusa sars-cov-2.

7.8.2020
Enota za prvo pomoč je nudila pomoč osebi, ki je zaradi pika ose kazala znake anafilaktičnega šoka.
PGD Polje je EPP nudil podporo v obliki dekontaminacije zaradi virusa sars-cov-2.

6.8.2020
Enota za prvo pomoč je nudila pomoč pri sumu na srčni zastoj v Skaručni.
PGD Polje je EPP nudil podporo v obliki dekontaminacije zaradi virusa sars-cov-2.

3.8.2020
Skupina prvih posredovalcev AED Vodice so nudili pomoč reševalcem pri sumu na zastoj srca v Zapogah v občini Vodice. Reševalci NMP Ljubljana so občana prepeljali v bolnišnico.
PGD Polje je EPP nudil podporo v obliki dekontaminacije zaradi virusa sars-cov-2.

3.8.2020
Voda teče na podstrešju. Gasilci PGD Polje in PGD Šinkov Turn so zamenjali poškodovane strešnike na hiši.

29.7. – 30.7.2020
Zaradi neurja, ki se je razbesnelo tudi nad Občino Vodice, so gasilci PGD Vodice, PGD Bukovica – Utik, PGD Repnje – Dobruša in PGD Zapoge posredovali pri sanaciji škode na več stanovanjskih in drugih objektih. Pomoč pri prekrivanju streh so nudili tudi člani Enote za delo na višini GZ Vodice.

21.7.2020
Člani EPP so nudili pomoč pri odprtem zlomu noge v Bukovici.
PGD Polje je EPP nudil podporo v obliki dekontaminacije zaradi virusa sars-cov-2.

11.7.2020
Gasilci PGD Repnje – Dobruša in Bukovica Utik odstranili pet dreves, ki so bila podrta na cesti Vodice – Šmartno, med Benkom in Poljem.

6.7.2020
Gasilci PGD Polje so odstranili drevo na cesti Vodice – Šmartno, med Benkom in Poljem.

4.7.2020
Ob 14.39 je v naselju Vodice pri cerkvi zagorelo starejše osebno vozilo oldtimer. Posredovali so gasilci PGD Vodice in Zapoge, ki so pogasili požar v motornem predelu vozila. Na kraju so bili prisotni tudi policisti.

6.6.2020
Gasilci PGD Polje, Šinkov turn in kasneje tudi Repnje – Dobruša so izvozili na požar bal v Skaručni. Izkazalo se je, da gre za kurjenje pod kontrolo in posredovanje ni bilo potrebno.

30.5.2020
Člani EPP so nudili pomoč zaradi zapori dihalne poti pri novorojenčku.
PGD Polje je EPP nudil podporo v obliki dekontaminacije zaradi epidemije sars-cov-2.

20.4.2020
Gasilci PGD Vodice so pogasili požar v prodajalni, ki je nastal zaradi okvare na klimatski napravi.

27.2.2020
Močan veter je občanu razkril del strehe. Gasilci PGD Vodice so nudili pomoč pri prekrivanju strehe s strešniki.

16.1.2020
Okoli 14. ure so člani EPP nudili pomoč neodzvni osebi, ki je utrpela poškodbe pri delu s kmetijsko mehanizacijo.

28.12.2019
Gasilci PGD Vodice so ob 13:15 pogasili večji kontejner s kosovnimi odpadki v zbirnem centru Vodice.

27.12.2019
Ob 15:11 so bili člani enote za prvo pomoč GZ Vodice proženi na intervencijo ob neodzivni osebi v naselju Dobruša. Na kraju so nudili prvo pomoč z oživljanjem. Tudi po prihodu NMP so nadaljevali z delom, do razpustitve s strani interventnega zdravnika.

11.12.2019
Ob 19.11 se je v Zapogah, občina Vodice, osebno vozilo prevrnilo na streho in obstalo na vozišču. Gasilci PGD Zapoge so zavarovali kraj nesreče in nudili prvo pomoč lažje poškodovanim udeležencem

30.11.2019
Pri kurjenju ognja v peči centralne kurjave, je le ta bruhnil v obraz lastnika. Član Enote prve pomoči GZ Vodice, je opečenemu nudil pomoč z obkladki, prihod reševalcev tako ni bil potreben.

29.11.2019
Ob 23.48 je v naselju Selo pri Vodicah, občina Vodice, oseba doživela epileptični napad. Enota prve pomoči GZ Vodice, kot prvi posredovalci, so do prihoda reševalcev NMP Ljubljana nudili prvo pomoč oboleli osebi.

2.9.2019
Ob 15.40 je na Torovem v občini Vodice meteorna voda zalivala stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Zapoge so preusmerili tok meteorne vode in izčrpali vodo iz hiše.

23.7.2019
V Repnjah, občina Vodice, je zagorelo žito na polju v izmeri cca 2000 kvadratnih metrov. Gasilci so požar pogasili. Poškodovan je bil tudi drog električne napeljave.

21.7.2019
Ob 8.07 je v Polju pri Vodicah v občini Vodice ponovno zagorelo na lokaciji včerajšnega požara. Gasilci PGD Polje, Vodice in Šinkov Turn so požarišče na večih lokacijah pogasili in prelili z vodo. O dogodku je bila obveščena policija.

20.7.2019
Ob 15.50 je zagorela zapuščena vrtna uta v kateri je bila večja količina lesa, v bližini naselja Polje pri Vodicah. Ogenj se je razširil na gozd. Požar so pogasili gasilci PGD Zapoge, Polje, Repnje Dobruša, Bukovica Utik, Vodice, Šinkov Turn.

20.7.2019
Ob 14.08 je zagorelo na več lokacijah v gozdu ob avto cesti v bližini Povodja. Gorela je podrast trava in veje na površini okoli 200 m2. Požar so pogasili gasilci PGD Vodice, Bukovica Utik, Polje, Repnje Dobruša, Šinkov Turn in GB Ljubljana.

6.7.2019
Ob 19.32 so gasilci PGD Repnje Dobruša v občini Vodice našli mačka v motornem delu vozila in voznico rešili skrbi.

16.5.2019
Ob 9.20 je na Kopitarjevem trgu v Vodicah v stari nenaseljeni stavbi v dveh prostorih pogorel lesen strop skupne velikosti okoli 20 kv.m. Gasilci PGD Vodice in PGD Zapoge so pogasili požar in pregledali lesene nosilce. Domači gasilci so ostali na požarni straži. Požar se je razširil iz dimnika, saj je lastnik včeraj zakuril v krušni peči.

9.5.2019
Ob 18.20 so gasilci PGD Šinkov Turn iz blata potegnili nepoškodovano osebno vozilo last njihovega gasilca na cesti Topole – Koseze v občini Mengeš.

23.3.2019
Ob 15.37 so na deponiji v Repnjah, občina Vodice, goreli aluminijsati oglasni paneli. Posredovali so gasilci iz prostovoljnih društev Polje, Šinkov Turn, Bukovica Utik, Repnje Dobruša, Vodice in Zapoge, ki so požar pogasili. Škoda ni nastala.

1.3.2019
Ob 17.02 je gorel kup vejevja, ki naj bi zajel tudi stanovanjski objekt v naselju Polje pri Vodicah, občina Vodice. Posredovali so gasilci PGD Polje in PGD Šinkov Turn, ki so ob prihodu na lokacijo ugotovili, da gre za nadzorovano kurjenje vej. Gasilci so opravili pregled. Posredovanje ni bilo potrebno.

25.2.2019
Ob 15.33 je v Vodicah ob gozdu gorela podrast. Gasilci PGD Vodice in PGD Zapoge so pogasili požar na površini okoli 10 kv.m.

21.2.2019
Ob 21.09 so gasilci PGD Repnje Dobruša in Bukovica Utik posredovali v naselju Dobruša, občina Vodice, kjer so ohladili in pogasili dimniško tuljavo v stanovanjski hiši. Do prihoda dimnikarske službe so stanovalcem prepovedali kurjenje.

15.2.2019
Ob 13.05 sta na cesti med Skaručno in Povodjam v občini Vodice trčili osebni vozili. Gasilci PGD Vodice so odklopili akumulator in očistili cestišče. Poškodovani osebi so oskrbeli reševalci NMP Ljubljana.

27.10.2018
Ob 3.31 je v naselju Pod borovci v občini Vodice zagorela elekro omarica. Požar se je razširil na zabojnike za komunalne odpadke, leseno ograjo in proti stanovansjkemu objektu.V požaru, katerega so pogasili gasilci PGD Vodice so bili uničeni trije zabojniki, elektro omarica ter poškodovana lesena ograja. O dogdku je bila obveščena policija in pristojni podjetaja Elektro.

24.10.2018
Ob 8.40 je v naselju Polje pri Vodicah, občina Vodice zaradi pregretja vode prišlo do izliva vroče vode na zalogovniku v stanovanjskem objektu. Posredovali so gasilci PGD Polje, PGD Šinkov Turn in PGD Vodice, ki so opravili pregled s termovizijsko kamero ter ugotovili, da ni nevarnosti.

11.10.2018
Ob 12.13 je zaradi odtrganega električnega voda je gorela trava. Posredovali so gasilci PGD Bukovica Utik.

7.9.2018
Ob 18.40 so gasilci PGD Bukovca Utik odstranili sršenje gnezdo s stanovanjske hiše v Bukovici, občina Vodice.

4.9.2018
Ob 20.21 so na Krvavški ulici v Vodicah gasilci PGD Vodice s podstrešja stanovanjske hiše odstranili sršenje gnezdo premera 45 cm.

23.7.2018
Ob 12.13 se je na parkirišču bencinske črpalke MOL v Vodicah kadilo iz motorja osebnega avtomobila. Gorela je izolacija med motorjem in kabino. Pogasili so gasilci PGD Vodice in PGD Zapoge.

11.7.2018
Ob 19.17 se je na cesti Koseze – Mengeš, občina Vodice, osebno vozilo zaletelo v škarpo in obstalo nevozno na cestišču. Gasilci PGD Šinkov Turno so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, vozilo umaknili s cestišča ter počistili razlite motorne tekočine. V nesreči so se lažje poškodovale tri osebe, ki so same poiskale zdravniško pomoč.

24.4.2018
Ob 18.25 se je na Vodiški cesti v občini Vodice začelo podirati staro gospodarsko poslopje. Gasilci PGD Vodice in PGD Polje so iz objekta odstranili vse kmetijske stroje in nato do konca podrli objekt.

25.3.2018
Ob 6.23 se je na avtocesti Kranj – Ljubljana, v smeri proti Ljubljani, za izvozom Vodice, voznik z osebnim vozilom zaletel v tovorno vozilo pred seboj in zapeljal s cestišča v jarek, pri čemer je osebno vozilo zagorelo. Gasilci GB Ljubljana in PGD Vodice so zavarovali kraj nesreče, požar na vozilu pogasili, odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Ljubljana so poškodovanega voznika osebnega vozila na kraju oskrbeli in prepeljali v ljubljanski Klinični center.