Splošno
Naslov:

Gasilska zveza Vodice
Polje 5A, 1217 Vodice

e-pošta:

gzvodice@gmail.com

Uradne ure:

torek 20h-22h

Predsednica:

Erika Potrč Hribar, GČ II.st.
gzvodice@gmail.com

Poveljnik:

Jože Pavlič, VGČ II.st.
poveljnikgzvodice@outlook.com

Arhivi

Kamnolom Povodje je ponovno gostil obnovitveni tečaj za gašenje notranjih požarov, ki se je odvijal 9. decembra 2023. Na sedaj že tradicionalnem prizorišču so se zbrali tečajniki iz različnih gasilskih enot. Skupno število udeležencev je znašalo 22 gasilcev, ki so prišli iz naslednjih PGD: Mengeš (6), Šinkov Turn (5), Vodice (4), Polje (3), Repnje-Dobruša (2) in Zapoge (2).

Cilji tečaja so bili jasno določeni in vključevali naslednje ključne vidike usposabljanja:

  • Pravilna tehnika izvedbe gašenja notranjih požarov: Tečajniki so se osredotočili na pravilno uporabo gasilne tehnike pri notranjih požarih. Ključen je bil tudi pravilen vstop v goreč prostor ter premik po prostoru.
  •  Pravilna komunikacija pri gašenju: Poudarek je bil na učinkoviti komunikaciji med gasilci in inštruktorjem, še posebej v zahtevnih razmerah, ki jih je povzročala visoka temperatura požara.
  •  Pravilna uporaba curkov: Tečajniki so se usposobili za učinkovito uporabo curkov v različnih scenarijih.
  •  Pravilna uporaba osebne zaščitne opreme (OZO)
  •  Pravilno delo z izolirnim dihalnim aparatom (IDA): Tečajniki so izpopolnjevali in s tem obnovili svoja znanja pri uporabi izolirnega dihalnega aparata v zadimljenih in vročih okoljih.
  •  Pravilna uporaba termovizijske kamere: Tečaj je vključeval praktično usposabljanje z uporabo termovizijskih kamer za hitro odkrivanje žarišč požarov ter določanju temperature v prostoru.

Usposabljanje je potekalo pod strokovnim vodstvom 6ih inštruktorjev, od tega 5 iz Polja in 1 iz Šinkovega Turna, ki so delili svoje bogate izkušnje in najboljše prakse. Skupaj so udeleženci pridobili dragocene veščine in znanje, ki bodo okrepila njihovo pripravljenost na učinkovito in varno posredovanje ob notranjih požarih v prihodnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

CAPTCHA ImageChange Image

Dogodki

Koledar leta

Bližnji dogodki:

Florjanova maša v dolini

Datum: 4. maja 2024

V Utiku

Florjanova maša na Šmarni gori

Datum: 5. maja 2024