Splošno
Naslov:

Gasilska zveza Vodice
Polje 5A, 1217 Vodice

e-pošta:

gzvodice@gmail.com

Uradne ure:

torek 20h-22h

Predsednica:

Erika Potrč Hribar, GČ II.st.
gzvodice@gmail.com

Poveljnik:

Jože Pavlič, VGČ II.st.
poveljnikgzvodice@outlook.com

Arhivi

S ponosom in veseljem sporočamo, da je bil uspešno zaključen tečaj za operativnega gasilca, ki ga je organizirala GZ Vodice. Tečaj, ki je potekal od 4. marca do 15. junija, je združil 37 navdušenih tečajnic in tečajnikov iz GZ Vodice in GZ Mengeš, ki so pridobivali nova znanja in veščine, potrebne za operativno delo v gasilstvu.

Potek tečaja

Teoretični del tečaja je potekal v prostorih PGD Vodice, kjer so tečajnice in tečajniki poglabljali svoje znanje skozi predavanja. Praktični del pa je bil izveden po različnih PGD-jih znotraj GZ Vodice in GZ Mengeš, kar je omogočilo boljše praktično usposabljanje v različnih okoljih in z različnimi ekipami ter opremo.

Izpit na 1. stopnji je bil izveden 17. aprila, glavnina praktičnih vaj pa je potekala v aprilu in maju. Zaključni izpit iz teorije in prakse je bil na sporedu 15. junija v PGD Repnje-Dobruša, kjer so tečajniki pokazali vse, kar so se naučili v preteklih mesecih.

Izjemna udeležba in uspeh

Vseh 37 prijavljenih tečajnic in tečajnikov je uspešno zaključilo tečaj. Iz GZ Vodice je tečaj opravilo 26 udeležencev, iz GZ Mengeš pa 11. Znanje na teoriji in praksi sta pohvalila oba predsednika ocenjevalnih komisij imenovana s strani GZS.

Udeležba po posameznih PGD-jih iz naše zveze je bila sledeča:

  • PGD Vodice: 10 tečajnikov
  • PGD Zapoge: 5 tečajnikov
  • PGD Bukovica-Utik: 4 tečajniki
  • PGD Šinkov Turn: 4 tečajniki
  • PGD Polje: 2 tečajnika
  • PGD Repnje-Dobruša: 1 tečajnik

Še posebej ponosni smo na šest tečajnic in tečajnikov, ki so imeli 100% udeležbo na vseh vajah in predavanjih, kar kaže na njihovo zavzetost in predanost.

Predavatelji in inštruktorji

Tečaj, ki je obsegal 149 pedagoških ur, od tega 92 ur praktičnega usposabljanja in 57 ur teorije, so vodili predavatelji iz GZ Vodice, GZ Mengeš in GZ Ljubljana. Inštruktorji, ki so bili iz vrst GZ Vodice in GZ Mengeš, so opravili izjemno delo. Posebej smo veseli, da smo v ekipo vključili tudi nove domače inštruktorje, ki so pokazali veliko zanimanje za delo s tečajniki.

Stroškovna učinkovitost in podpora PGD-jev

Kot vodja tečaja bi rad izpostavil, da so naši inštruktorji delali prostovoljno, kar je tečaj bistveno pocenilo. Skupni stroški tečaja ne bodo presegli 4000 €, kar pomeni cca 100 € na tečajnika. Poleg tega gre velika zahvala vsem PGD-jem za kooperativnost pri organizaciji tečaja – posojali so opremo, vozila in zagotavljali prostore, kar je omogočilo nemoten potek tečaja.

Pogledujemo v prihodnost

Naš tečaj je bil pomemben korak za vse udeležence, ki so pridobili temelje za nadaljnje usposabljanje v gasilstvu. S tem tečajem, si bodo pridobili čin gasilec. Upamo, da bo čim več tečajnic in tečajnikov prešlo v operativne enote naših PGD-jev, kjer bodo lahko svoje znanje in veščine uporabili v praksi ter s tem prispevali k večji varnosti in učinkovitosti našega gasilstva.

Čestitke vsem tečajnicam in tečajnikom za uspešno zaključen tečaj! Veselimo se vašega nadaljnjega sodelovanja in vas pozdravljamo med operativne gasilce.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dogodki

Koledar leta

Bližnji dogodki:

Tekmovanje za člane in članice GZ Vodice

Datum: 28. septembra 2024

GŠTD, Tacen

Gasilski avtorally

Datum: 19. oktobra 2024

Letni pregled gasilskih domov

Datum: 14. novembra 2024
  1. krog

Letni pregled gasilskih domov

Datum: 21. novembra 2024

2. krog

Slavnostna podelitev činov

Datum: 30. novembra 2024