Splošno
Naslov:

Gasilska zveza Vodice
Polje 5A, 1217 Vodice

e-pošta:

gzvodice@gmail.com

Uradne ure:

torek 20h-22h

Predsednica:

Erika Potrč Hribar, GČ II.st.
gzvodice@gmail.com

Poveljnik:

Jože Pavlič, VGČ II.st.
poveljnikgzvodice@outlook.com

Arhivi

Tudi iz naše gasilske zveze, smo se udeležili parade ob zaključku 18. Kongresa GZ Slovenije. Kongres in z njim obvezna parada je to leto potekala v Žalcu. Kongresnih aktivnosti se je že dan prej in v soboto dopoldan udeležila naša predsednica Erika Potrč Hribar, ki je sodelovala na Kongresu oba dni. Tudi na volitvah za funkcionarja in organe Gasilske zveze Slovenije, ki je dalo novo vodstvo. Stari in novi predsednik GZS je Janko Cerkvenik, novi poveljnik GZS pa je Zvonko Glažar, katerega predstavitev smo lahko osebno poslušali tudi pri nas. In sicer 26.9., ko sta nas s kandidatom za namestnika poveljnika GZS obiskala in se predstavila. GZ Vodice je v okviru svojih organov dala podporo obema novima funkcionarjema. Z GZS si obetamo dobro sodelovanje še naprej.

Kot najbolj slovesen dogodek in zaključek 18. Kongresa GZS je predstavljala seveda parada skozi mesto Žalec, zaključila se je na osrednjem stadionu v Žalcu.
Parada, kjer je sodelovalo preko 5300 gasilk in gasilcev, je bil lep zaključek dogodka. Lahko rečemo, da je bilo kar vroče za ta čas. Vseeno pa smo s svojo prisotnostjo prispevali tudi gasilke in gasilci iz naše matične gasilske zveze. Sodelovali smo v ešalonu Regije Ljubljana I. Sodelovali smo z dvanajstimi članicami in člani (PGD Vodice – 4x, PGD Polje – 4x, PGD Šinkov Turn – 2x, PGD Zapoge – 2x) od tega sta bila dva praporščaka (PGD Vodice in PGD Zapoge).
Iz Občine Vodice smo se se z GVMji odpravili nekaj čez 12. uro, po koncu parade smo se ustavili v Domžalah, kjer smo se nekoliko okrepčali in se dobrih vtisov vrnili v večernem času (ob cca 21h). Želeli bi si udeležbe iz vseh PGD in v večjem številu na naslednjem kongresu, ki bo zaključil ta mandat leta 2028. Gre za dogodek, ki bi se ga moral udeležiti vsak gasilec vsaj enkrat v življenju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

CAPTCHA ImageChange Image

Dogodki

Koledar leta

Bližnji dogodki:

Florjanova maša v dolini

Datum: 4. maja 2024

V Utiku

Florjanova maša na Šmarni gori

Datum: 5. maja 2024