Splošno
Naslov:

Gasilska zveza Vodice
Polje 5A, 1217 Vodice

e-pošta:

gzvodice@gmail.com

Uradne ure:

torek 20h-22h

Predsednica:

Erika Potrč Hribar, GČ II.st.
gzvodice@gmail.com

Poveljnik:

Jože Pavlič, VGČ II.st.
poveljnikgzvodice@outlook.com

Arhivi

30.09.2023 je na območju PGD Zbilje, na Zbiljski dobrav, potekalo tekmovanje v GŠTD GZ Vodice in GZ Medvode.

Iz GZ Vodice se je tekmovanja udeležilo 15 ekip, kot najpomembnejše pa je dejstvo, da tokrat iz vseh 6ih PGD. Iz domače GZ Medvode, pa se je tekmovanja na sončen in razmeroma topel dan, udeležilo 16 ekip.

Naše enote so tekmovale v vseh kategorijah, še več, vse kategorije so imele vsaj 3 enote v konkurenci. Za drugo leto, ko bo tekmovanje GZ Vodice potekalo v organizaciji naše zveze in bo tekmovanje služilo kot vstopnica za Regijsko tekmovanje, si želimo v vseh štirih kategorijah čim več enot. Drugo leto se namreč začne nov dvoletni cikel tekmovanj, ki bo kronan z državnim tekmovanjem leta 2025. Tokrat, za razliko od zadnjega cikla, so na sporedu spet tekmovanja v CTIF vajah (torej suhih vajah z MB).

Generalka za to, je bilo tudi letošnje tekmovanje na ravni gasilske zveze. Tekmovanje se je z zaključkom ob Zbiljskem jezeru zaključilo v poznih popoldanskih urah, v prijetnem vzdušju. Vseeno pa bi lahko rekli, da se pozna tekmovalni premor zadnjih let zaradi več različnih razlogov. Nekaj na račun epidemije, nekaj na račun tekmovanj v mokri vaji za memorial Matevža Haceta, saj so bili rezultati zaradi velikega števila kazenskih točk nekoliko skromnejši. Vseeno pa se nakazuje dobro delo v nekaterih enotah, ki so stalnica in nastopajo z več enotami in pogumni začetki določenih ekip, ki so se ponovno obudile po dolgih letih ter na novo formirale. Zato verjamemo, da bodo vlaganja v trening drugo leto obrodila sadove.

Glede na priložene rezultate bi lahko rekli, da je zmagovalec dneva PGD Šinkov Turn, saj so enote iz PGD Šinkov Turn zmagala v 3eh kategorijah. Vendar v skupnem seštevku vseh tekmovanj, (tudi spomladanskega tekmovanja za mladino in poletnega za starejše gasilke in gasilce, ter tokratnega za članice in člane), je društvo z največ točkami in posledično z osvojenim prehodnim pokalom GZ Vodice, PGD Polje. Rezultate o skupnem seštevku ekip in v posameznih kategorijah si lahko ogledate v prilogi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

CAPTCHA ImageChange Image

Dogodki

Koledar leta

Bližnji dogodki:

Florjanova maša v dolini

Datum: 4. maja 2024

V Utiku

Florjanova maša na Šmarni gori

Datum: 5. maja 2024