Splošno
Naslov:

Gasilska zveza Vodice
Polje 5A, 1217 Vodice

e-pošta:

gzvodice@gmail.com

Uradne ure:

torek 20h-22h

Predsednica:

Erika Potrč Hribar, GČ II.st.
gzvodice@gmail.com

Poveljnik:

Jože Pavlič, VGČ II.st.
poveljnikgzvodice@outlook.com

Arhivi

V športni dvorani v Kočevju je v sredo, 6. marca 2019, potekala prireditev ob dnevu Civilne zaščite, ki jo je organiziral štab Civilne zaščite za ljubljansko regijo. Na regijski slovesnosti so ob kulturnem programu in nagovorih, na čelu s slavnostnim govornikom generalnim direktorjem Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Darkom Butom, podelili tudi letošnja priznanja.

Skupno so podelili 35 priznanj Civilne zaščite, in sicer: 16 bronastih, 15 srebrnih in 3 zlate znake ter eno priznanje za posebne zasluge. Med prejemniki bronastih znakov za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči sta bila tudi Alojzij Kosec in Janez Jenko, oba aktivna člana Gasilske zveze Vodice.

Janez Jenko nosi velike zasluge za izgradnjo gasilskega doma v Šinkovem Turnu, ustanovitev samostojne Gasilske zveze Vodice, trenutno pa je aktiven kot predsednik Odbora za razpolaganje s sredstvi požarnega sklada. Alojzij Kosec je priznanje za življenjsko delo ob 55-letnici delovanja v okviru gasilskih društev in Gasilske zveze Vodice prejel na podlagi vrhunskih uspehov tekmovalnih ekip, ki delujejo pod njegovim mentorstvom, in izredne odzivnosti ob naravnih in drugih nesrečah.

Vir: Občina Vodice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

CAPTCHA ImageChange Image

Dogodki

Koledar leta

Bližnji dogodki:

Florjanova maša v dolini

Datum: 4. maja 2024

V Utiku

Florjanova maša na Šmarni gori

Datum: 5. maja 2024