Splošno
Naslov:

Gasilska zveza Vodice
Polje 5A, 1217 Vodice

e-pošta:

gzvodice@gmail.com

Uradne ure:

torek 20h-22h

Predsednica:

Erika Potrč Hribar, GČ II.st.
gzvodice@gmail.com

Poveljnik:

Jože Pavlič, VGČ II.st.
poveljnikgzvodice@outlook.com

Arhivi
Komisija za usposabljanje je skupaj s Komisijo za članice GZ Vodice v četrtek, 22.6.2023, pripravila 7. ponovitev operativnih ur za članice. Skupaj je na vajah sodelovalo 16 članic iz vseh PGD v naši gasilski zvezi. Tokrat smo se zbrali v PGD Zapoge, kjer smo pripravili dve točki.  Ena je bila na temo prve pomoči, kjer so se članice s pomočjo dveh inštruktorjev iz Enote za prvo pomoč seznanili s TPO in AED. Na tej točki sta inštruktorja Klemen Dolenc in Robi Fojs članicam predstavila tudi, kako ravnati v primeru hudih krvavitev in kako ukrepati, ko pride do opeklin. Super je bilo, ker je vsaka članica vso uporabljeno znanje preizkusila v praksi in vadila veščine z vadbenem AED na lutkah.
Na drugi točki je bila tema gašenje začetnih požarov, gašenje s peno in delo z ročnikom. Vsaka od udeleženk je sama pogasila požar z gasilnim aparatom na prah. Prikazali smo jim tudi oljno eksplozijo v primeru nepravilnega gašenja olja z vodo in kakšno je pravilno ukrepanje. Prav tako so se seznanile, kako pravilno postaviti cevovodov za gašenje s peno. Na tej točki so članice poučevali Nejc Laharnar, Jaka Štupar in Matej Podgoršek.
Veseli nas dejstvo, da je bilo veliko zanimanja in številčna udeležba na vajah. Operativnih uric so se namreč udeležile članice vseh PGD v zvezi: 6x Zapoge, 4x Polje, 3x Bukovica-Utik, 1x Vodice, 1x Šinkov Turn in 1x Repnje-Dobruša. Jeseni sledi nova ponovitev vaj z novimi vsebinami na katero že vnaprej vabljene vse članice.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

CAPTCHA ImageChange Image

Dogodki

Koledar leta

Bližnji dogodki:

Florjanova maša v dolini

Datum: 4. maja 2024

V Utiku

Florjanova maša na Šmarni gori

Datum: 5. maja 2024