Splošno
Naslov:

Gasilska zveza Vodice
Polje 5A, 1217 Vodice

e-pošta:

gzvodice@gmail.com

Uradne ure:

torek 20h-22h

Predsednica:

Erika Potrč Hribar, GČ II.st.
gzvodice@gmail.com

Poveljnik:

Jože Pavlič, VGČ II.st.
poveljnikgzvodice@outlook.com

Arhivi

Kljub slabšemu vremenu v maju, smo bili 27.5.2023 deležni lepega vremena in mnogo lažje je bilo izvesti sedaj že 4. zaporedni Tehnični dan GZ Vodice. Udeležba je bila skromnejša, pa vendar zadovoljiva in vaje smo lahko izvedli. Skupaj se je vaj udeležilo 12 tečajnikov iz GZ Vodice (6 x Šinkov Turn, 3 x Vodice, 3 x Polje). Od domačih inštruktorjev pa so se vaj udeležili člani Enote za delo na višini GZ Vodice (PGD Repnje-Dobruša: Neža Jan Stupica, PGD Vodice: Jean Luca Vrhovec, PGD Šinkov Turn: Matej Čuk in vodja točke za delo na višini Dejan Dežman). Na vajah sta sodelovala tudi inštruktorja iz  GZ Ljubljana: Nejc Hočevar (vodja točke) in Nejc Koželj oba iz PGD Vižmarje.

Dan smo si v Komisiji za usposabljanje zamislili tako, da pripravimo dve točki:

1. je bila na temo poplav, kar je bilo zelo aktualno, saj je bil ravno v maju velik del Slovenije deležen obilnega deževja in s tem poplav. Točko smo si skupaj z inštruktorji zamislili na našin, da najprej preizkusimo vse MB, ki jih imamo po društvih (Johstadt, FOX II, “Rozika”), skupaj s postavitvijo sesalnega voda, prav tako smo ponovili postavitev sistema s potopno črpalko. Kjer smo opozorili na  PRCD stikala. Spoznali smo se tudi s postavitvijo protipoplavnih nasipov, s pomočjo vreč in folije. Točka je potekala na lokaciji “pri Majkar” v Vojskem / Skaručni pri potoku Polšak.

2. Po malici ob približno 11. uri smo nadaljevali z delom na točki pred gasilnim domom PGD Polje. Kjer je ekipa EDV pripravila točko za delo na višini (sanacija strehe po neurju). Naučili smo se napenjalni vozel, s katerim smo napeli platno. Se naučili uporabo pasu z vrvno zavoro I’D, si pripravili sidrišča in se v splošnem seznanili z opremo EDV. Na strehi brunarice smo zamenjali nekaj strešnikov, se naučili, kako pokriti delno odprto streho s pomočjo folije in lesa. Kot organizator dneva, moram pohvaliti EDV ekipo, da je pripravila zanimivo točko.  Trajanje: 8-13h (5h).

Ideje za naslednji Tehnični dan GZ Vodice, ki bo jeseni, že imam. Verjetno se bomo lotili sanacije ruševine po potresu, tudi s pomočjo težke mehanizacije (HIAB, bager,…). Verjetno skupaj s tehnično ekipo GZL.  Priprave že potekajo. Upam, da se naslednjih vaj udeleži več članov iz vseh PGDjev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

CAPTCHA ImageChange Image

Dogodki

Koledar leta

Bližnji dogodki:

Florjanova maša v dolini

Datum: 4. maja 2024

V Utiku

Florjanova maša na Šmarni gori

Datum: 5. maja 2024