Splošno
Naslov:

Gasilska zveza Vodice
Polje 5A, 1217 Vodice

e-pošta:

gzvodice@gmail.com

Uradne ure:

torek 20h-22h

Predsednica:

Erika Potrč Hribar, GČ II.st.
gzvodice@gmail.com

Poveljnik:

Jože Pavlič, VGČ II.st.
poveljnikgzvodice@outlook.com

Arhivi

19.5.2023 smo imeli v Mengšu skupne operativne vaje s PGD Mengeš. 16 naših gasilk in gasilcev se je udeležilo vaj (7 x Vodice, 6 x Šinkov Turn, 2 x Repnje-Dobruša, 1x Polje), poleg tega je na vajah sodelovalo še 8 gasilk in gasilcev iz PGD Mengeš. Razdelili smo se v 3 oddelke. Koncept vaj je bil zasnovan na mojo pobudo skupaj s poveljnikom PGD Mengeš z namenom delati na vodenju in delu z IDA. Vaje so bile mišljene kot dodatna možnost za naše gasilke in gasilce, da obnovijo znanje za delo z IDA. Torej kot dodatek usposabljanju v jesenskem terminu (GNP OBN). PGD Mengeš (njihov poveljnik Gregor Tomažin je bil vodja praktičnega dne) je pripravil ustrezne scenarije ter prostore na gasilskem domu v Mengšu. Prav tako je zagotovil tudi izkušene inštruktorje.

Pripravili so 3 točke: dva različna scenarija za delo z IDA. Torej, notranji napadi – enkrat skozi glavni vhod, drugič skozi jašek, kjer je bilo potrebno uporabiti za dostop do kleti tudi stikalno lestev. Tretja delovna točka  pa je vsebovala delo z raztegljivo tridelno lestvijo. Povsod je bil definiran vodja enote, ki je vodil oddelek. Pri notranjih napadih je bil definiran tudi vodja intervencije, ki je vodil intervencijo in usklajeval delo obeh enot. Za popestritev so se vodje enot in intervencije med vajami menjali. Na vajah smo sodelovali s GVC 16/25 PGD Šinkov Turn in GVC-2 PGD Vodice. V uporabi je bilo kar nekaj IDA, s katerimi smo izpraznili še več tlačnih posod. Izvedba scenarijev je terjala napadalne skupine trojk. Delali smo na sektorizaciji objekta. Precej poudarka smo namenili tudi komuniciranju po radijskih postajah. Vsako izvedbo vaje smo temeljito analizirali.

Vsi udeleženci so pozdravili takšne vaje. Upamo na čim več tovrstnih ponovitev.  Medsebojno sodelovanje s PGD Mengeš je že ustaljeno in dobro deluje. Trajanje vaj: cca 5h.



Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

CAPTCHA ImageChange Image

Dogodki

Koledar leta

Bližnji dogodki:

Florjanova maša v dolini

Datum: 4. maja 2024

V Utiku

Florjanova maša na Šmarni gori

Datum: 5. maja 2024