Splošno
Naslov:

Gasilska zveza Vodice
Polje 5A, 1217 Vodice

e-pošta:

gzvodice@gmail.com

Uradne ure:

torek 20h-22h

Predsednica:

Erika Potrč Hribar, GČ II.st.
gzvodice@gmail.com

Poveljnik:

Jože Pavlič, VGČ II.st.
poveljnikgzvodice@outlook.com

Arhivi

Komisija za izobraževanje GZ Vodice sledi svojemu planu za leto 2022, zato smo v soboto 5.11. izvedli obnovitveni tečaj za gašenje notranjih požarov (GNP OBN). Tečaj je postal že tradicionalen, tako kot lokacija – kamnolom Povodje. Tudi letos se je kar nekaj tečajnikov odločilo za udeležbo na usposabljanju. Skupaj 20 tečajnic in tečajnikov:
5x PGD Šinkov Turn
5x PGD Polje
4x PGD Mengeš (tokrat so se nam njihovi tečajniki prvič pridružili)
2x PGD Repnje Dobruša
2x PGD Vodice
2x PGD Zapoge

Tečaj je bil zasnovan tako, da skupina tečajnikov, ki pride na lokacijo na prvi točki, spozna osnove (torej delo zunaj, delo na ročniku, delo prvega in drugega napadalca), na drugi točki pa že izvede prvi stop v prostor (enostavnejši objekt), kjer se posameznik z asistenco inštruktorja seznani z vročino v prostoru, s pravilnim načinom gašenja, pravilno uporabo curka, spozna kakšen je učinek pare kot eden od stranskih produktov gašenja pri gorenju. Na tretji točki (zadnji) pa je sledil vstop dvojice, skupaj z inštruktorjem v zahtevnejši prostor, kjer so morali biti tečajniki pozorni na premik v gorečem prostoru, na pripravo cevovoda pred vstopom, na pravilen vstop ter seveda na gašenje in odvajanje toplotnih gmot, pare in dima, iz prostora. Seznanili so se tudi s pravilno uporabo termovizijske kamere. Tečajniki so bili razporejeni po skupinah po 5-6 tečajnikov, tako da so izmenično prihajali na lokacijo. S tem smo zagotovili boljši individualni pristop do tečajnika.

Tečaj je operativkam in operativcem služi kot obnovitev znanja za delo z IDA in GNP postopki. Vsekakor dobra izkušnja, jo ponovimo tudi drugo leto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

CAPTCHA ImageChange Image

Dogodki

Koledar leta

Bližnji dogodki:

Florjanova maša v dolini

Datum: 4. maja 2024

V Utiku

Florjanova maša na Šmarni gori

Datum: 5. maja 2024