Splošno
Naslov:

Gasilska zveza Vodice
Polje 5A, 1217 Vodice

e-pošta:

gzvodice@gmail.com

Uradne ure:

torek 20h-22h

Predsednica:

Erika Potrč Hribar, GČ II.st.
gzvodice@gmail.com

Poveljnik:

Jože Pavlič, VGČ II.st.
poveljnikgzvodice@outlook.com

Arhivi

Poleg Operativnih ur za članice, smo v tem tednu v okviru planiranih aktivnosti Komisije za izobraževanje GZ Vodice izvedli še tečaj za usposabljanje gasilcev za delo z motorno žago. Gasilstvo je multidisciplirana veda. Da sta gasilka ali gasilec res usposobljena primerno, morata znati veliko veščin, med drugim tudi pravilno in predvsem varno rokovanje z motorno žago. Veščine iz te discipline pridejo prav pri posredovanju po neurjih, vetrolomih, snegolomih, žledolomih, požarih ter vseh ostalih tehničnih nesrečah, s katerimi se lahko srečamo gasilci. Zato temu področju namenjamo svojo skrb tudi v naši gasilski zvezi, posledica katerega je tudi izvedba tečaja.

Tečaj je potekal dva dni, 21. in 22.10.2022. Teorija je bila izvedena prvi dan v prostorih PGD Polje, praksa pa v gozdovih blizu Suhadol. Tečaj je delno sofinanciran s strani URSZR/GZS, ki krijeta do max 40 eur na tečajnika. Kar konkretno pripomore k lažji izvedbi. Prvi dan so se tečajnice in tečajniki seznanili s teorijo, po malici pa so se pred gasilskim domom že lotili praktičnih del, kjer je vsak od njih že poprijel za žago. Vsak je izvedel pravilni rez na vadbenem deblu. Prav tako so se seznanili s pravilnim vzdrževanjem in rokovanjem z žago. Tečajnike je sicer drugi dan močil dež, ampak niso bili nič manj navdušeni nad izvedbo. Vsak od njih je podrl vsaj eno drevo. In uspešno so v popoldanskih urah zaključili tečaj.

Predavatelji in inštruktorji so bili izkušeni gozdarski delavci iz Zavoda za gozdove Slovenije. To je bil v zadnjem mandatu drug tak tečaj. Predzadnjega smo izvedli v letu 2018. Tudi takrat so za strokovno izvedbo tečaja poskrbeli v Zavodu za gozdove Slovenije.

Število udeležencev je bilo tokrat nižje, pa vendar kljub vsemu, smo veseli, da je 12 tečajnikov iz petih društev uspešno opravilo omenjeni tečaj.
3x iz PGD Repnje – Dobruša
3x PGD Polje
3x PGD Šinkov Turn
2x PGD Vodice
1x PGD Zapoge.

Z veseljem pa dodajamo, da nas je danes član PGD Vodice, Janez Lužar, razveselil z novico, da je v GZ Vrhnika opravil tečaj za operativnega gasilca. Opravljal ga je šele danes, saj je bil junija, ko je pri nas potekal zaključni izpit, odsoten zaradi šolskih obveznosti v tujini. Tako je letos iz naše GZ uspešno zaključilo tečaj za operativnega gasilca kar 15 naših glasilk in gasilcev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

CAPTCHA ImageChange Image

Dogodki

Koledar leta

Bližnji dogodki:

Orientacija gasilske mladine

Datum: 20. aprila 2024

GZ Vodice

Florjanova maša v dolini

Datum: 4. maja 2024

V Utiku

Florjanova maša na Šmarni gori

Datum: 5. maja 2024