Splošno
Naslov:

Gasilska zveza Vodice
Polje 5A, 1217 Vodice

e-pošta:

gzvodice@gmail.com

Uradne ure:

torek 20h-22h

Predsednica:

Erika Potrč Hribar, GČ II.st.
gzvodice@gmail.com

Poveljnik:

Jože Pavlič, VGČ II.st.
poveljnikgzvodice@outlook.com

Arhivi

Tekmovanja

1 2 3 5

30.09.2023 je na območju PGD Zbilje, na Zbiljski dobrav, potekalo tekmovanje v GŠTD GZ Vodice in GZ Medvode.

Iz GZ Vodice se je tekmovanja udeležilo 15 ekip, kot najpomembnejše pa je dejstvo, da tokrat iz vseh 6ih PGD. Iz domače GZ Medvode, pa se je tekmovanja na sončen in razmeroma topel dan, udeležilo 16 ekip.

Naše enote so tekmovale v vseh kategorijah, še več, vse kategorije so imele vsaj 3 enote v konkurenci. Za drugo leto, ko bo tekmovanje GZ Vodice potekalo v organizaciji naše zveze in bo tekmovanje služilo kot vstopnica za Regijsko tekmovanje, si želimo v vseh štirih kategorijah čim več enot. Drugo leto se namreč začne nov dvoletni cikel tekmovanj, ki bo kronan z državnim tekmovanjem leta 2025. Tokrat, za razliko od zadnjega cikla, so na sporedu spet tekmovanja v CTIF vajah (torej suhih vajah z MB).

Generalka za to, je bilo tudi letošnje tekmovanje na ravni gasilske zveze. Tekmovanje se je z zaključkom ob Zbiljskem jezeru zaključilo v poznih popoldanskih urah, v prijetnem vzdušju. Vseeno pa bi lahko rekli, da se pozna tekmovalni premor zadnjih let zaradi več različnih razlogov. Nekaj na račun epidemije, nekaj na račun tekmovanj v mokri vaji za memorial Matevža Haceta, saj so bili rezultati zaradi velikega števila kazenskih točk nekoliko skromnejši. Vseeno pa se nakazuje dobro delo v nekaterih enotah, ki so stalnica in nastopajo z več enotami in pogumni začetki določenih ekip, ki so se ponovno obudile po dolgih letih ter na novo formirale. Zato verjamemo, da bodo vlaganja v trening drugo leto obrodila sadove.

Glede na priložene rezultate bi lahko rekli, da je zmagovalec dneva PGD Šinkov Turn, saj so enote iz PGD Šinkov Turn zmagala v 3eh kategorijah. Vendar v skupnem seštevku vseh tekmovanj, (tudi spomladanskega tekmovanja za mladino in poletnega za starejše gasilke in gasilce, ter tokratnega za članice in člane), je društvo z največ točkami in posledično z osvojenim prehodnim pokalom GZ Vodice, PGD Polje. Rezultate o skupnem seštevku ekip in v posameznih kategorijah si lahko ogledate v prilogi.

Na sončno soboto, 2.9.2023, so se gasilci GZ Vodice ponovno pomerili v edinem tekmovanju, kjer se lahko zanašaš samo nase. 21. gasilski mnogoboj je prinesel tudi veliko spremembo na tekmovalni progi za članice. Na njihovo pobudo sedaj tekmujejo na enaki progi kakor člani, se opremijo z IDA in iščejo izgubljen predmet v zadimljenem prostoru. Puncam čestitamo za dosežek, iz rezultatov pa je vidno, da so v naši zvezi operativke dobro usposobljene in fizično pripravljene, saj z lahkoto konkurirajo moškim kolegom.

Dne 8.7.2023 je v Polju potekalo tekmovanje za starejše gasilke in gasilce v GŠTD. Tekmovanje se je začelo ob 9. uri z uradno otvoritvijo. Tekmovanje je sodilo tudi kot tekmovanje GZ Vodice in GZ Medvode za starejše gasilke in gasilce. Vzporedno pa je potekal že jubilejni 20. Pokal PGD Polje. Najpomembnejša tekma pa je bila seveda za Pokal GZ Slovenije. En dan / ena tekma = 4 različna tekmovanja. Na tekmovanju GZ Vodice, sta tekmovali dve ekipi veterank in štiri ekipe veteranov. Kar je spodbudno.

Tekmovanje v Polju je bilo nadvse uspešno, saj je je od 9:30 do 14:00 razvrstilo na tekmovališču pred gasilskim domom PGD Polje kar 44 ekip iz vse Slovenije. Po tekmovanju je sledil zaključek tekmovanja, kjer smo podelili diplome, pokale in medalje najboljšim trem v vsaki kategoriji. Najboljši ekipi za tekmovanje za Pokal Polja pa seveda tudi prehodni pokal. Sicer pa nikoli ne pozabimo tudi najstarejšega gasilca in gasilko ter najbolj oddaljeno ekipo veteranov in veterank, ki jih nagradimo s praktičnimi nagradami. Kot zanimivost, najstarejša gasilca sta bila letnik rojstva 1934.  Tekme se je udeležilo več kot 350 tekmovalk in tekmovalcev. Lahko bi rekli, da se vračamo na čase pred korono.

V soboto, 13. 5., je v Vodicah potekalo 26. tekmovanje v gasilski orientaciji. Na 2 – 5km dolgi progi se je pomerilo 36 trojk v petih kategorijah. Vreme nam je odlično služilo in nam namenilo 3 urni premor od večdnevnega dežja, otroci pa so bili kljub temu blatni od glave do pet. PGD Vodice je tehnično odlično pripravilo progo, Klubu Kubu je bil gostoljubno naš start in cilj, vsa gasilska društva pa so pomagala s sodniki in kontrolorji.

1 2 3 5