Splošno
Naslov:

Gasilska zveza Vodice
Polje 5A, 1217 Vodice

e-pošta:

gzvodice@gmail.com

Uradne ure:

torek 20h-22h

Predsednica:

Erika Potrč Hribar, GČ II.st.
gzvodice@gmail.com

Poveljnik:

Jože Pavlič, VGČ II.st.
poveljnikgzvodice@outlook.com

Arhivi

Roman

1 2 3 8

Na sončno soboto, 2.9.2023, so se gasilci GZ Vodice ponovno pomerili v edinem tekmovanju, kjer se lahko zanašaš samo nase. 21. gasilski mnogoboj je prinesel tudi veliko spremembo na tekmovalni progi za članice. Na njihovo pobudo sedaj tekmujejo na enaki progi kakor člani, se opremijo z IDA in iščejo izgubljen predmet v zadimljenem prostoru. Puncam čestitamo za dosežek, iz rezultatov pa je vidno, da so v naši zvezi operativke dobro usposobljene in fizično pripravljene, saj z lahkoto konkurirajo moškim kolegom.

Dne 8.7.2023 je v Polju potekalo tekmovanje za starejše gasilke in gasilce v GŠTD. Tekmovanje se je začelo ob 9. uri z uradno otvoritvijo. Tekmovanje je sodilo tudi kot tekmovanje GZ Vodice in GZ Medvode za starejše gasilke in gasilce. Vzporedno pa je potekal že jubilejni 20. Pokal PGD Polje. Najpomembnejša tekma pa je bila seveda za Pokal GZ Slovenije. En dan / ena tekma = 4 različna tekmovanja. Na tekmovanju GZ Vodice, sta tekmovali dve ekipi veterank in štiri ekipe veteranov. Kar je spodbudno.

Tekmovanje v Polju je bilo nadvse uspešno, saj je je od 9:30 do 14:00 razvrstilo na tekmovališču pred gasilskim domom PGD Polje kar 44 ekip iz vse Slovenije. Po tekmovanju je sledil zaključek tekmovanja, kjer smo podelili diplome, pokale in medalje najboljšim trem v vsaki kategoriji. Najboljši ekipi za tekmovanje za Pokal Polja pa seveda tudi prehodni pokal. Sicer pa nikoli ne pozabimo tudi najstarejšega gasilca in gasilko ter najbolj oddaljeno ekipo veteranov in veterank, ki jih nagradimo s praktičnimi nagradami. Kot zanimivost, najstarejša gasilca sta bila letnik rojstva 1934.  Tekme se je udeležilo več kot 350 tekmovalk in tekmovalcev. Lahko bi rekli, da se vračamo na čase pred korono.

V soboto, 11.3.2023, je potekal že 29. kviz gasilske mladine GZ Vodice. Tekmovanje je potekalo ustaljeno, kakor že nekaj let sedaj. Teorija je bila izpeljana v matičnih društvih pod nadzorom kontrolorjev, delegiranih s stranki Mladinke komisije GZ Vodice. Praktični del, pa je pod tehnično organizacijo PGD Repnje – Dobruša, potekal v Kulturnem domu na Skaručni. Na tekmovanju se je v treh kategorijah pomerilo 36 ekip – 17 pionirjev, 15 mladincev, 2 pripravniki in še tri ekipe izven konkurence. Najboljše dve ekipi v posamezni kategoriji, sta se uvrstili na regijsko tekmovanje, ki bo potekal 25.3.2023.

V soboto (mladina) in nedeljo (člani ter starejši gasilci), 8.10. in 9.10.2022, sta potekala gasilska regijska tekmovanja. Prvi so na vrsto prišli mladi gasilci, ki so se v soboto zbrali v Zbiljah. Z bronastim odličjem so se tako okitile mladinke iz PGD Polje, ter se s tem dosežkom uvrstile tudi na državno tekmovanje. Državno tekmovanje pa so ujeli tudi pionirji PGD Repnje – Dobruša s 4. mestom med 28. ekipami.

V nedeljo pa so se na prizorišču ob podjetju Belinka v Ljubljani pomerili še člani/članice ter starejši gasilci/gasilke. Za člane je potekal ciklus memoriala Matevža Haceta v mokri taktični vaji, kjer so se z vrhunsko izpeljano vajo v kategoriji člani A z najvišjim pokalom lahko veselili gasilci PGD Šinkov Turn. Na najvišjo stopničko so se prepričljivo povzpele tudi starejše gasilke iz PGD Polje. V Gasilsko zvezo Vodice pa so enote prinesle še nekaj pokalov. Drugo mesto v razburljivi borbi za prva tri mesta v kategoriji članic A so dosegle PGD Polje, tretja mesta pa sta dosegli še ekipi članov B iz PGD Vodice in starejših gasilcev iz PGD Polje.

Uvrstitve enot iz GZ Vodice na državno tekmovanje:
– pionirji PGD Repnje – Dobruša
– mladike PGD Polje
– člani A PGD Šinkov Turn
– članice A PGD Polje
– člani B PGD Vodice
– starejši gasilci PGD Polje
– starejše gasilke PGD Polje

1 2 3 8