Splošno
Naslov:

Gasilska zveza Vodice
Polje 5A, 1217 Vodice

e-pošta:

gzvodice@gmail.com

Uradne ure:

torek 20h-22h

Predsednik:

Bogomir Novak, VGČ org II.st.
gzvodice@gmail.com

Poveljnik:

Jože Pavlič, VGČ II.st.
poveljnikgzvodice@outlook.com

Prijava
Arhivi

Urednik

V torek, 18.10.2022, so se zbrale članice iz celotne Gasilske zveze Vodice. Operativne ure za članice so bile tokrat obiskane v velikem številu.

Tematika za ta dan je bila: strokovna in varna uporaba Izolirnega dihalnega aparata – IDA, nameščanje maske, spoznavanje delovanja in pravilnega nameščanja reševalne maske, pravilno oblačenje zaščitne opreme, seznanjanje z opremo za vstopanje v prostor in uporaba le-te v praksi (radijske postaje, svetilke, termovizijska kamera, gasilska sekira, vrv ipd.). Za popestritev operativnega dneva so inštruktorji zadimili več prostorov in predali informacijo, da obstaja možnost ponesrečene osebe in nevarnih snovi. Dekleta so se hitro opremile z vso opremo, se medsebojno pregledale, pravilno vstopile v prostor in se lotile preiskovanja. Zelo pomemben je pravilni vstop, medsebojna komunikacija ter pravilno gibanje po prostoru.

1. dan, 22.8.2022

Letovanje se je začelo tako, da smo prispeli na Kolpo. Nato smo se razdelili po sobah in razpakirali prtljago. In potem je sledilo kosilo. Sledila so navodila za letovanje. In tisti ki so imeli željo, so se lahko šli kopat v reko Kolpo, nato je sledila lutkovna predstava, ki je govorila o deklici Nini.
Dan se je končal tako, da smo pojedli večerjo in se pripravili na spanje.
Najbolj nama je bilo vsec kopanje v Kolpi med tem ko je dezevalo.
 
Lara, Rebeka

2. dan, 24.8.2022

Danes je bilo zelo dobro, ko smo plezali na plezalni steni. Imeli smo turnir tri v vrsto. Po kosilu smo odšli na 3-urni pohod. Iz hriba se je videl lep razgled. Ko smo prišli nazaj, smo imeli večerjo in nato še finale tri v vrsto.
 
Mojca, Meta

3. dan, 25.8.2022

V sredo smo dopoldne ob Kolpi imeli vodne igre. Po kosilu smo prisluhnili dvema zgodbama, ter eni še zvečer. Po kosilu smo imeli turnir med dvema ognjema, kjer so igrali mentorji proti mlajšim in starejšim ter bili kruto poraženi. Za zaključek dneva nas je obiskal skriti gost (Rudi Kofalt) iz gasilse zveze Semič, ter nam povedal o svojem gasilskem življenju, pomerili smo se še v kvizu, na katerem sta se predstavila PGD Bukovica-Utik ter Polje, Vodice pa so zmagali oba kviza brez težav.

Teja, Neža, Ana, Nika 🙂

4. dan, 26.8.2022

Zbudili smo se ob 7.30 takrat je bila jutranja telovadba. Po telovadbi je bil zajterk. Kmalu so sledile gasilske igre. Po gasilskih igrah je bilo kosilo. Potem je sledil najboljši del dneva in sicer raft. Peš smo odšli do kampa, od kjer so nas s kombiji odpeljali do točke, kjer smo se po reki odpravili na 7km dolgo pot. Ko smo se vrnili v cšod je bila večerja. Kmalu po večerji je bil zabavni večer do 22.45. Odpravili smo se spat in sledil je zadnji dan.

Gašper, Luka R., Luka P.

5. dan, 26.8.2022

Petek, naš zadnji dan. Kot običajno smo vstali ob 7.00. Po zajtrku in oblačenju smo morali spakirati vse stvari v kovčke. Okrog 10.00 smo se odpravili kopat, nekateri pa so šli igrat odbojko na mivki. Priblizno ob 12.30 smo se odpravili nazaj v csod, kjer smo imeli ob 13.00 kosilo.Po kosilu smo imeli prosti čas, ob 15.00 pa je po nas že prišel avtobus. Najbolj sva se zabavala, ko smo sli v četrtek na rafting.

Manca in Ažbe

Regija Ljubljana I. je v konec septembra organizirala Tečaj za vodje intervencij. Že v letu 2019 sta dva gasilca iz GZ Vodice opravila ta tečaj. Na letošnjem tečaju, pa se je sprostilo precej mest. Tako je našo zvezo zastopalo sedem gasilcev. Na tečaju so spoznali organiziranost štabnega vodenja, uporabo predpripravljenih IPS obrazcev, naloge posameznih članov – vodje intervencije, vodjo operative, vodjo načrtovanja, ipd. Opravili so tudi tri praktične vaje – gozdni požari, poplave z neurji ter požar v velikem objektu. Skupno smo v zvezi tako pridobili 9 na novo usposobljenih gasilcev, upamo, da bo znanje prišlo prav, saj se v poveljstvu GZ Vodice že nekaj časa trudijo formirati štab za primer večjih intervencij predvsem pri naravnih nesrečah.

Dogodki

Koledar leta

Bližnji dogodki:

Skupščina

Datum: 31. marca 2023

Letna skupščina Gasilske zveze Vodice

Štabna vaja

Datum: 13. aprila 2023

V PGD Polje + EPV GZ Ljubljana

Florjanova maša “V dolini”

Datum: 4. maja 2023

Cerkev sv. Marjete v Vodicah

Florjanova maša na Šmarni gori

Datum: 7. maja 2023

Cerkev Rožnovenske Matere Božje

Orientacija GZ Vodice

Datum: 13. maja 2023

Orientacija gasilske mladine na področju PGD Vodice

Tekmovanje mladine GZ Vodice

Datum: 10. junija 2023

GŠTD – mladina